sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Εορταστική έξοδος με βροχές- Σε ισχύ μέτρα της τροχαίας


Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι το εορταστικό τριήμερο για τους εκδρομείς. Σε ισχύ βρίσκονται τα συνήθη έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η Τροχαία για την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών, κατά τις εορταστικές περιόδους.

Με βροχές και καταιγίδες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όμως σε αντίθεση με το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης, στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα θα φέρουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και στη Μακεδονία, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 6 έως 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο, ανήμερα των Χριστουγέννων, βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για τα βόρεια, τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατεί συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ ο υδράργυρος θα ακολουθήσει καθοδική πορεία.

Την Κυριακή (26/12) θα επικρατήσουν ανάλογες καιρικές συνθήκες, ωστόσο οι βροχοπτώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο θα είναι εντονότερες και μεγαλύτερης διάρκειας. Οι άνεμοι θα πvέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά.

Αυξημένα τα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια

Αυξημένη θα είναι η παρουσία τροχονόμων στο οδικό δίκτυο σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, όπως έχει ανακοινώσει η Τροχαία, ανάλογα με τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. Ενισχυμένη θα είναι και η αστυνομική παρουσία σε σημεία του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Τροχονόμοι θα υπάρχουν, επίσης, στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Εν τω μεταξύ, προβλήματα στα αεροδρόμια αναμένεται να προκαλέσει η 48ωρη απεργία για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Να αναφέρουμε ότι είναι ακριβότερη κατά  51 λεπτά του ευρώ το λίτρο η βενζίνη , σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, εξαιτίας των επανειλημμένων αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλη Κιούση. Εν τω μεταξύ, σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων, τα οποία θα λειτουργήσουν την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων,  εννέα το πρωί με έξι το απόγευμα.




stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...