sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για Κλιμάκωση του Αγώνα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι,
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Πρωτοβάθμια Σωματεία και Επιτροπές εργαζομένων) που συγκροτούμε το ΠΑΜΕ, το οποίο πρωτοστατεί στον αγώνα για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την απαλλαγή του από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, απευθύνουμε κάλεσμα συσπείρωσης και κοινού
αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας.
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό, οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων για να βγούμε νικητές στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κεφάλαιο, κυβέρνηση και τρόικα.

Η κυβέρνηση, η ΕΕ εξόπλισαν τους εργοδότες και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο με ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο το επόμενο διάστημα θα το ενισχύσουν με νέα αντεργατικά νομοθετήματα.
Η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της φέρνουν νέες δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας, ένδειας και εξαθλίωσης.
Το αποτέλεσμα θα είναι ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς χρονικό όριο από τους εργοδότες που θέλουν να καταργήσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται τους μισθούς, τα μεροκάματα και τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματα σε Ασφάλιση, συντάξεις, Υγεία, Πρόνοια, προστασία από τα εργατικά ατυχήματα και τους επαγγελματικούς κινδύνους.
Εργοστάσια, γιαπιά, γραφεία, σχολεία, κλινικές και γενικά οι τόποι δουλειάς θα μετατραπούν – και αυτό δεν εμπεριέχει κανένα στοιχείο υπερβολής – σε μεσαιωνικά κάτεργα, σε αντεργατικές γαλέρες, αν δεν οργανωθούμε και δεν οργανώσουμε τον αγώνα μας.
Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν σύμφωνα με την κερδοφορία και τα σχέδια των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου, όταν θέλει ο εργοδότης, τις μέρες, τις ώρες που συμφέρει τον εργοδότη, θα αμείβονται όσο θέλει ο εργοδότης. Τα μεγάλα θύματα αυτής της άγριας επίθεσης θα είναι οι γυναίκες και τα παιδιά μας.
Σε αυτόν τον πόλεμο που θα γενικευτεί και θα κλιμακωθεί μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από τους εργαζόμενους, από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας.
  • Επιβάλλεται κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος του, να μην είναι ξεκομμένος και απροστάτευτος. Να απαντήσουμε με γερή οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζικές εγγραφές στα ταξικά συνδικάτα, με καλή οργάνωση των Συνδικάτων, με ηγεσίες που θα είναι αφοσιωμένες στα συμφέροντά μας και όχι στην εργοδοσία και στην εκάστοτε κυβέρνηση.
  • Να απαντήσουμε με ενιαία δράση σε κάθε κλάδο, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Ταξική ενότητα στον κλάδο, στο εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση ενάντια στους εργοδότες, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
  • Κάθε εργοδότης που έχει ήδη μειώσει μισθούς και έχει προχωρήσει σε αλλαγές ωραρίων, σε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ή επιχειρεί να το κάνει, πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα τα Σωματεία του κλάδου, με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής που είναι το εργοστάσιο, ο τόπος δουλειάς, με όλους τους εργαζόμενους στο σύνολό τους. Να κάνουμε πράξη το «όλοι για έναν και ένας για όλους».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Μόνο ένα τέτοιο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όπως προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μπορεί να πρωτοστατήσει ή να ηγηθεί ενός τέτοιου σχεδίου δράσης, άμυνας και αντεπίθεσης των εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ με τη δράση και την εμπειρία του και κυρίως με τις θέσεις του και τη συνέπειά του είναι έτοιμο να δώσει όλες του τις δυνάμεις για ένα τέτοιο ικανό και φερέγγυο συνδικαλιστικό κίνημα.
Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν, ούτε και μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το καθήκον. Ήταν και παραμένουν από τα πιο ενεργά τμήματα των κομμάτων που εφάρμοσαν στο παρελθόν και εφαρμόζουν και σήμερα αυτές τις βάρβαρες πολιτικές. Οι ηγεσίες αυτές, στην πλειοψηφία τους αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία. Είναι η εργατική αριστοκρατία που έχει και συμφέρον και σκοπό να συντηρεί την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημά μας.
Μας καλούν να διορθώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνησή του, μας υπόσχονται μια καλύτερη ΝΔ και μια δήθεν λιγότερο αντεργατική ΕΕ.
Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης η στάση τους, ο ρόλος τους είναι εξίσου επικίνδυνος από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια που αφόπλισαν ιδεολογικά και οργανωτικά την εργατική τάξη.
Όσοι ισχυρίζονται, ότι οι ανατροπές του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και η επιστροφή σε μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς επιβάλλονται για να σωθεί η Ελλάδα από τα ελλείμματα και τα χρέη, είναι ψεύτες, υποκριτές και κοροϊδεύουν συνειδητά. Τα μέτρα αυτά υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές. Είναι προσχεδιασμένα από χρόνια από την ΕΕ, το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές και τώρα τα προωθούν με πρόσχημα το χρέος, τα ελλείμματα. Είναι αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής που έχουν επεξεργαστεί όλοι μαζί στα πλαίσια της ΕΕ. Δεν είναι μέτρα κατοχής, όπως ισχυρίζονται διάφοροι, μέχρι και η Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας, αλλά μέτρα που υπηρετούν την αστική τάξη, το μεγάλο κεφάλαιο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας καλούμε να σκεφτείτε και όλοι - όλες μαζί να κουβεντιάσουμε. Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον, η διέξοδος από αυτή την κατάσταση; Θα θυσιάσουμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας για μια ανάπτυξη που θα είναι και πάλι ο προθάλαμος μιας ακόμη χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης; Οι αγώνες μας, το μέλλον, η προοπτική μας θα εξαντλείται στο να αμυνόμαστε από τις αλλεπάλληλες αντιλαϊκές ομοβροντίες των δυνάμεων του κεφαλαίου;
Εμείς λέμε όχι. Ούτε μπορεί, ούτε πρέπει να είναι αυτό το μέλλον και η προοπτική μας.
Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.
Επείγει η δημιουργία ενός μαζικού, ρωμαλέου και καλά οργανωμένου κινήματος αντίστασης για:
  • Να εμποδίσουμε το χτύπημα και τη διάλυση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη μείωση μισθών και ημερομισθίων.
  • Να εμποδίσουμε απολύσεις, αλλαγές ωραρίων, τη δουλειά χωρίς ασφάλιση.
  • Να εμποδίσουμε την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, τη μετατροπή των Νοσοκομείων σε ληστρικούς μηχανισμούς σε βάρος της υγείας του λαού.
  • Να εμποδίσουμε τη γενικευμένη πια ιδιωτικοποίηση και την αξιοποίηση από το κεφάλαιο όλου του δημόσιου πλούτου και των υποδομών (μέσα μαζικής μεταφοράς, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, δάση, παραλίες, κλπ.)
  • Να υπερασπίσουμε τους ανέργους και τις οικογένειές τους από τα αρπακτικά των τραπεζών, από όσους επιχειρούν να τους κόψουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, από όσους αρνούνται να τους περιθάλψουν, γιατί δεν έχουν ένσημα.
Μπορούμε γιατί υπάρχουν οι δυνάμεις για να το κάνουν, που μπορούν και θέλουν να ενώσουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες σε ένα ενιαίο, λαϊκό κοινωνικοπολιτικό μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, τον ιμπεριαλισμό και τους μηχανισμού του.
Είναι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) που έχουν δημιουργήσει ήδη τη φύτρα του κοινού αυτού κοινωνικού μετώπου, τα μικρά ρυάκια που στην πορεία θα τα κάνουμε μεγάλα ποτάμια που θα φέρουν δυνάμεις στο μεγάλο λαϊκό μέτωπο.
Το «έπαθλό» μας, το «έπαθλο» για το λαό, θα είναι μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, με τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να είναι λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργούν και θα παράγουν κάτω από το δικό μας εργατικό έλεγχο και με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Σε αυτό το δρόμο της αναγκαίας άμυνας και αντίστασης στον πόλεμο του κεφαλαίου, των κομμάτων του και της τρόικας. Σε αυτό το δρόμο της αντεπίθεσης και της προοπτικής σας καλούμε, εργαζόμενους και συνδικάτα, να «βάλετε πλάτες».
Σε αυτό το δρόμο οι όποιες θυσίες απαιτούνται και αξίζουν και πιάνουν τόπο.
Προτείνουμε (οι οργανώσεις μας προετοιμάζονται για αυτό) να δώσουμε συνέχεια στη δράση μας με ενιαία απεργιακή απάντηση για τα παραπάνω ζητήματα σε κεφάλαιο, κυβέρνηση στα τέλη του Γενάρη, αρχές του Φλεβάρη

Τα εργατικά κέντρα
ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΡΤΑΣ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ - ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΑΥΡΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΜΕΓΑΡΩΝ - ΝΑΟΥΣΑΣ – ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ - ΣΑΜΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ.

Οι Ομοσπονδίες
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...