sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Aνάληψη ευθύνης για τις εκρήξεις στη Ρώμη


Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι ιταλικές Αρχές μετά τις δύο εκρήξεις παγιδευμένες δεμάτων στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε η αναρχική οργάνωση Federazione Anarchica Informale (FAI).

«Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις. Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα. Ζήτω η FAI, ζήτω η αναρχία" αναφέρεται στο κείμενο με το οποίο η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη, ενώ όπως μεταδίδει το CNN και άλλα
ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφορά γίνεται και στον 35χρονο Λάμπρο Φούντα ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών τον Μάρτιο στην περιοχή της Δάφνης.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στην πρεσβεία της Ελβετίας, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ένας 53χρονος υπάλληλος που ήταν επιφορτισμένος με την παραλαβή της αλληλογραφίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας, το δέμα εξερράγη τη στιγμή που το άνοιγε ο υπάλληλος της πρεσβείας, γι' αυτό και τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να χάσει το αριστερό του χέρι, σύμφωνα με την Corriere della Sera.
Λίγο αργότερα έκρηξη σημειώθηκε και στην πρεσβεία της Χιλής στο κέντρο της Ρώμης, κοντά στη Βία Βένετο, τραυματίζοντας έναν άνθρωπο.
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι καταδίκασε τα περιστατικά.
"Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αλλά είναι σίγουρα σοβαρά συμβάντα", δήλωσε. Πρόσθεσε ότι η ιταλική κυβέρνηση μερίμνησε για την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις υπόλοιπες πρεσβείες που βρίσκονται στο κέντρο της Ρώμης.
Ο Ιταλός υφυπουργός Εσωτερικών, Αλφρέντο Μαντοβάνο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε» δήλωσε ότι τα δύο κουτιά εστάλησαν από την Ιταλία.
Έλεγχος σε όλες τις πρεσβείες
Μετά και από αυτό το περιστατικό η ιταλική Αστυνομία ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνες σε όλες τις πρεσβείες και τα προξενεία στην Ρώμη, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν άλλα ύποπτα δέματα. Υποπτο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Ουκρανίας, όπου όμως μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως ήταν ακίνδυνο.
Μόλις πριν από δύο ημέρες είχε προκληθεί αναστάτωση στη Ρώμη μετά τον εντοπισμό μικρής ποσότητας εκρηκτικής ύλης σε βαγόνι του μετρό της πόλης. Οπως έδειξε όμως η έρευνα που ακολούθησε δεν υπήρχε πυροκροτητής που θα μπορούσε να προκαλέσει πυροδότηση.
Εν τω μεταξύ, με αφορμή δημοσιεύματα, το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι "από τις μέχρι τώρα πληροφορίες των ιταλικών αρχών τα αναφερόμενα περί αποστολής παγιδευμένων δεμάτων από την Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

Ύποπτο δέμα και στην πρεσβεία τηςΕ.Ε. στη Βέρνη

Ένα ύποπτο δέμα εντοπίστηκε στην πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βέρνη, λίγες ώρες μετά τις εκρήξεις στις πρεσβείες της Ελβετίας και της Χιλής στη Ρώμη.
Η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκε τμήμα του κτηρίου.
enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...