sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για σωρεία παρανομιών από ξάδερφο της συζύγου του Κ. Καραμανλή


Παράνομες προσλήψεις και καταχρήσεις επί διοίκησης Δημητρίου Παζαϊτη στο Invest In Greece καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στον οργανισμό αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι η θητεία του κ. Παζαϊτη έχει λήξει από τον Απρίλιο του 2010.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τον Φεβρουάριο 2007 διορίστηκε στο Ελληνικό Κέντρο
Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) ως διευθύνων σύμβουλος ο κ. Παζαϊτης και παρέμεινε στη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, που στο μεταξύ μετονομάστηκε σε Invest in Greece A.E. έως τον Απρίλιο 2010.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Παζαϊτης είχε μηδενική προϋπηρεσία, είναι όμως πρώτος ξάδερφος της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή και ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος παράνομα το Φεβρουάριο 2007 καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες (αξιολόγηση από τριμελή επιτροπή που όρισε με υπουργική απόφαση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης) έγιναν το Μάιο 2007, 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Κατόπιν κατέλαβε και τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου».

Επίσης, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το φθινόπωρο του 2008 ο κ. Παζαϊτης προσέλαβε 20 υπαλλήλους χωρίς να υπάρξει η μεσολάβηση του ΑΣΕΠ που προβλέπει η σχετική νομοθεσία και μεταξύ άλλων προσελήφθηκαν ο σύμβουλος του υφυπουργού Οικονομίας κ. Παπαθανασίου η κόρη του υφυπουργού Οικονομίας κ Μπούρα και ο ανιψιός του υφυπουργού Οικονομικών κ. Μπέζα.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του o κ. Παζαϊτης, όπως υποστηρίζει ο σύλλογος των εργαζομένων του οργανισμού, έκανε προαγωγές, υποβαθμίσεις, μετακινήσεις, ακόμη και απολύσεις υπαλλήλων χωρίς τήρηση των διαδικασιών και όπως εκτιμούν οι εργαζόμενοι, για διάχυση της ευθύνης, δημιουργούσε μία επιτροπή από τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με προεξέχοντα τον εκπρόσωπο της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Δ. Ασημομύτη ο οποίος αναβαθμίστηκε σε διευθύνων σύμβουλος το καλοκαίρι του 2009.

Μεταξύ άλλων, καταλήγουν οι εργαζόμενοι, στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού συμμετείχαν επί ημερών Δημ. Παζαϊτη οι κύριοι Δημ. Ασημομύτης (εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου), Δραπανιώτης (εκπρόσωπος ΣΕΒ) και Στ. Ανέστης (εκπρόσωπος ΓΣΕΕ).


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...