sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Τα 6,9 δισ. θα αγγίξει την Πρωτοχρονιά ο παγκόσμιος πληθυσμός

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο. Ειδικοί προειδοποιούν ότι με αυτό τον ρυθμό το έτος 3000 θα αντιστοιχεί μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο σε κάθε άνθρωπο.

Τα 6,9 δισεκατομμύρια θα φτάσει την Πρωτοχρονιά ο παγκόσμιος πληθυσμός, σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα, που στάθηκε αφορμή για να αναθερμανθεί η «διαχρονική» διαμάχη ανάμεσα στους
επιστήμονες για το μέλλον την ανθρωπότητας. Τα νέα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Γερμανικό Ιδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW), το οποίο έχει έναν «μετρητή πληθυσμού», που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.
Παρά το γεγονός ότι το DSW -που προωθεί τον έλεγχο των γεννήσεων- δεν προέβλεψε την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία ο πληθυσμός της Γης θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια, υπολογίζεται πως αυτό θα συμβεί στα μέσα του 2011. Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του DSW, ο υπολογιστής αναμένεται να γράφει 6.934.196.000 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης των 80 εκατομμυρίων από πέρυσι. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, ο παγκόσμιος πληθυσμός αυξάνεται κατά 2,6 ανθρώπους κάθε δευτερόλεπτο.
ΣτοιχείαΤα στοιχεία στάθηκαν αφορμή για να ανοίξει νέος κύκλος επιστημονικής αντιπαράθεσης σχετικά με την ικανότητα του πλανήτη μας να αντέξει την πληθυσμιακή πίεση.
Ορισμένοι προειδοποιούν πως εάν ο πληθυσμός συνεχίσει να αυξάνεται με τους σημερινούς ρυθμούς, τότε το έτος 3000 ο πλανήτης δεν θα μπορεί να διαθέσει παρά μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο σε κάθε κάτοικο της Γης!
Ωστόσο, πολλοί ερευνητές διαφωνούν, υποστηρίζοντας πως οι ρυθμοί αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού δεν είναι σταθεροί και πιθανόν ο αριθμός των κατοίκων της Γης να αρχίσει να μειώνεται μετά τα μέσα του αιώνα μας, εξαιτίας πλήθους παραγόντων.
ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ  
xaritatou@pegasus.gr
ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο άρθρο ως συνήθως η κ.Μελίνα Χαριτάτου!
    Παρά το σκεπτικισμό όμως που προκαλεί,με λιγότερη αλαζονεία και με τη συνευθύνη όλων μας στην εφαρμογή του μέτρου θα μπορέσουμε να χωρέσουμε στον όμορφο πλανήτη μας,χωρίς να δανειζόμαστε από το μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...