sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Παπαγαλιστάν


thumb
Του Δημήτρη Μυ
Θα χορτάσουμε το προσεχές διάστημα να ακούμε  και να διαβάζουμε ... πουπουλένιους  και πολύχρωμους αναλυτές οι οποίοι θα κελαηδούν το παραμύθι της σπουδαίας και σωτήριας επιμήκυνσης. Ωστόσο ο δράκος της χρεοκοπίας («ελεγχόμενης» ή ανεξέλεγκτης ποιος νοιάζεται;) της ανεργίας και της μαύρης φτώχιας δε μπορεί να κρυφτεί  πια ούτε από
τους επαγγελματίες παραμυθάδες.

Μαζί, λοιπόν, με το παραμύθι της επιμήκυνσης που κατάφερε η «σπουδαία μας κυβέρνηση»  θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και τις εξής εντολές του ΔΝΤ, οι οποίες θα πρέπει να υλοποιηθούν από την αρχή του χρόνου και μέσα στην επόμενη διετία:

Νέα δημοσιονομικά μέτρα (με απλά λόγια, άγριο χαράτσι σε μισθούς και συντάξεις) ύψους 12 δισ. ευρώ δηλαδή το 5% του ΑΕΠ μέσα στην τριετία 2012 - 2014. Τα «νέα» μέτρα θα αποσαφηνιστούν τον Μάρτη  γεγονός που μας επιτρέπει να διακρίνουμε τον διαρκή εκβιασμό των πιστωτών οι οποίοι αν ήταν κοινοί τοκογλύφοι (οι τύποι που μπλέξαμε δεν είναι κοινοί λωποδύτες , αλλά εξπέρ του είδους)  θα το έθεταν ως εξής: «Θέλετε τέταρτη δόση; Ολοκληρώστε την καταστροφή και την εσωτερική υποτίμηση για να αγοράσουμε τζάμπα ότι κομμάτι της οικονομίας και της χώρας γουστάρουμε».
Καθώς , απ’ ότι ακούγεται «λείπει» κοντά ένα δίσ ευρώ από τους λογαριασμούς που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση δεν αποκλείεται μέχρι τον Μάρτη να ξανασκεφτεί τα πορτοφόλια των εργαζομένων για ένα ακόμη χαράτσι.
Πέραν τούτων, με το ξεκίνημα του 2011 και κατ’ εντολή του ΔΝΤ η κυβέρνηση θα προχωρήσει, μεταξύ άλλων και σε:
Κατάργηση  και συγχωνεύσεις (με πιο απλά λόγια απολύσεις και έναρξη ξεπουλήματος) στο Δημόσιο Τομέα.
Αύξηση  των ωρών εργασίας από τις 7 στις 8
Αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ (έτσι ώστε αυτοί που θα τις πάρουν στα χέρια τους να ξεκινήσουν με μεγάλες εισπράξεις)
μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακών φορείς, πάγωμα προσλήψεων, συρρίκνωση προσωπικού, περιορισμό λειτουργικών δαπανών και μείωση του μισθολογικού κόστους (δηλαδή, πακετάρισμα για ξεπούλημα)

...Ευτυχώς, βέβαια, που (όπως λένε και οι ... αναλυτές)  η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει την επιμήκυνση, αλλιώς τι άλλο θα μας έβρισκε...
Έλα ντε;


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...