sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Οι δρόμοι των όπλων στην Κρήτη

Παράδεισος για τους εμπόρους όπλων συνεχίζει να αποτελεί η Κρήτη, με τους Έλληνες να χαρακτηρίζονται οι… βασιλιάδες της αγοράς και τους Αλβανούς να είναι οι εξπέρ στα καλάσνικοφ, σε έναν χορό εκατομμυρίων ευρώ που εξακολουθεί να προβληματίζει Αστυνομικές Αρχές και τοπική
κοινωνία.
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. και όσους θέλουν να μπει ένα τέλος στην παράνομη οπλοκατοχή και το παραεμπόριο όπλων, μέχρι σήμερα, το κύκλωμα που διακινεί τουλάχιστον 1.000 όπλα και εκατομμύρια σφαίρες στο νησί, λειτουργεί και τροφοδοτεί όλη την αγορά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Δυστυχώς, τα μεγάλα λόγια που έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια και οι δεσμεύσεις όλων όσοι διατέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και έτσι η παράνομη οπλοκατοχή συνεχίζει να ανθεί.
Σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, ο αριθμός των όπλων που εισάγονται αγγίζει και ίσως ξεπερνάει τα χίλια με το κόστος αγοράς τους να κυμαίνεται από 3.000 ως 5.000 ευρώ.
Το κύκλωμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και τα οικονομικά συμφέροντα είναι δυσθεώρητα με τις βιομηχανίες όπλων να εμπλέκονται μέσα σε αυτό το «παιχνίδι».
Η εισαγωγή τους γίνεται με ποικίλους τρόπους, με τα όπλα να έχουν ταξιδέψει εικονικά πρώτα ως την Ταϊλάνδη, όπου εκεί δεν υπάρχει περιορισμός και καταγραφή των όπλων. Έπειτα τα όπλα ταξιδεύουν -στα χαρτιά- από τη χώρα της Ασίας ως την Κρήτη, χωρίς να μπορεί κανείς να ελέγξει αυτή την κατάσταση.
Τα εργοστάσια δηλαδή υποτίθεται ότι τα στέλνουν στην Ταϊλάνδη, στην οποία δεν ελέγχεται το εμπόριο. Τα πουλάνε εικονικά σε έναν έμπορο, όπως ακριβώς γίνεται και με το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων. Και έπειτα έρχονται στην Ελλάδα.
«Στην Κρήτη οι μεγάλες οι ποσότητες έρχονται από τα νότια και από χώρους ελεγχόμενους με το Ρέθυμνο ακόμη και σήμερα -και παρά τις μεγάλες επιχειρήσεις που γίνονται συχνά - έχει τα πρωτεία στην αγορά.
Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι τα όπλα, όπως και τα ναρκωτικά, είναι ένας χώρος που αφήνει πολύ κέρδος. Να φανταστεί κανείς ότι για να αγοράσει ένα καινούργιας τεχνολογίας όπλο νόμιμα, μπορεί να το αποκτήσει με 800- 1.000 ευρώ. Στη μαύρη αγορά θα το πάρει 3.000 με 3.500 ευρώ τουλάχιστον. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι το κέρδος είναι μεγάλο και για την εταιρία που το σπρώχνει και τον έμπορο που το εισάγει. Και όταν υπάρχει μεγάλο κέρδος, υπάρχουν και τεράστια συμφέροντα» επισημαίνει αξιωματικός στην «Τ». Η διαφορά ανάμεσα σε ένα όπλο νόμιμο και ένα παράνομο είναι φυσικά ότι το δεύτερο δεν μπορεί να εντοπιστεί, καθώς δεν είναι καταγεγραμμένο και αδειοδοτημένο από την ΕΛ.ΑΣ.
Ο ίδιος, μάλιστα, σχολιάζοντας την εικόνα που παρουσιάζει το νησί εξηγεί, λέγοντας ότι οι Έλληνες παραμένουν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, καθώς διαθέτουν τα μεγαλύτερα κονδύλια για την ανάπτυξη αυτής της επικερδούς παράνομης δραστηριότητας.
Πρωτεία τα οποία απειλούν τα τελευταία χρόνια οι Αλβανοί, που διεκδικούν ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά. Πρόκειται για τους αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών, που εξασφαλίζουν μεγάλα κέρδη από την πώληση χασίς, ηρωίνης και κοκαΐνης, με τα οποία έχουν αρχίσει να αγοράζουν και εκείνοι μεγάλες ποσότητες όπλων και σφαιρών. Αλβανοί οι οποίοι θεωρούνται οι ειδικοί στην προμήθεια κυρίως καλάσνικοφ και δεν ειδικεύονται τόσο στην πώληση όπλων, τελευταίας τεχνολογίας.


tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...