sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Με...κράτηση το συσσίτιο της Εκκλησίας

Από την Αρχιεπισκοπή και τις ενορίες αυτές τις εορτές
Με συσσίτια και σακούλες γεμάτες με τρόφιμα οι ενορίες της πόλης θα «ζεστάνουν» τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες και αυτής της χρονιάς για συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται, καθώς στερούνται ακόμη και βασικών αγαθών.
Αυτές τις ημέρες η Αρχιεπισκοπή Κρήτης διανέμει τσάντες με ρύζι και μακαρόνια τα οποία έχουν σταλεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έως και την Πρωτοχρονιά θα έχει ολοκληρωθεί η διανομή με τους άπορους να
δέχονται ένα μικρό βοήθημα. Η δωρεάν ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται μια φορά το χρόνο και αυτή τη χρονιά συνέπεσε με την εορταστική περίοδο.
Τσάντες
Κάθε εορταστική περίοδο όλες οι ενορίες της πόλης φτιάχνουν ένα πακέτο αγάπης για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη χωρίς να κάνουν διακρίσεις. Έλληνες, αλλοδαποί, αθίγγανοι, μικροί και μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, άνθρωποι με προβλήματα και άτομα εξαρτημένα από ουσίες λαμβάνουν αυτό το δώρο. «Από δύο χρονών έως 90 χρονών άνθρωποι έρχονται και ζητούν βοήθεια. Ζητούν από δουλειά, φάρμακα και τρόφιμα έως και εισιτήρια, λέει στην «Τ» ένας ιερέας.
Συσσίτιο
Στην πόλη του Ηρακλείου οργανώνονται τέσσερα συσσίτια: από την ενορία του Αγίου Μηνά, από την ενορία του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο, από την Αγία Τριάδα και από την Αγία Σοφία. Τα συσσίτια λειτουργούν σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο. Μόνο η ενορία του Αγίου Μηνά προσφέρει περίπου 70 μερίδες φαγητού κάθε ημέρα όλο το χρόνο. Φαγητό προσφέρεται σε όποιον το ζητήσει αλλά συνήθως η ενορία είναι ενήμερη από την προηγούμενη βραδιά από τους ενδιαφερόμενους και ειδικά από αυτούς που λαμβάνουν το φαγητό και φεύγουν. Το συσσίτιο υποστηρίζεται χρηματικά από τις δωρεές των πιστών της ενορίας αλλά και από το ταμείο της.
Το συσσίτιο μπορούν να λαμβάνουν άποροι, άνθρωποι με οικογενειακά προβλήματα και άνθρωποι με εξαρτήσεις. Κατά καιρούς η ενορία συνεργάζεται και με τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι.


tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...