sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Στην αγχόνη 11 μέλη εξτρεμιστικής οργάνωσης


Εκτελέστηκαν διά απαγχονισμού σήμερα ένδεκα μέλη της σουνιτικής εξτρεμιστικής οργάνωσης «Τζουνταλάχ» (σ.σ. «Στρατιώτες του Θεού»), η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση εναντίον σιιτικού τεμένους στις 15 Δεκεμβρίου στο Νοτιοανατολικό Ιράν.

Σύμφωνα με τις τοπικές δικαστικές αρχές, ορισμένοι από τους κατάδικους που εκτελέστηκαν είχαν
συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε επιθέσεις εναντίον δύο σιιτικών τζαμιών στη Ζαχεντάν και εναντίον μελών των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του ισλαμικού καθεστώτος.

Η οργάνωση «Τζουνταλάχ» ανέβαλε την ευθύνη της επίθεσης με 39 νεκρούς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, στη διάρκεια λιτανείας στις 15 Δεκεμβρίου στη νοτιοανατολική πόλη Τσαμπαχάρ. Ήταν η φονικότερη επίθεση εναντίον ενός σιιτικού τεμένους από το 1994 στη χώρα. Ο καμικάζι πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που έφερε στη διάρκεια των τελετών της θρησκευτικής επετείου Τάσουα, παραμονή της Ασούρα.

Τα τελευταία 10 χρόνια, η σουνιτική οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για αρκετές επιθέσεις στην επαρχία Σιστάν- Μπαλουτσιστάν, στη μεθόριο με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, όπου ζει μεγάλη σουνιτική κοινότητα. Στόχος της αιματηρής αυτής εξέγερσης είναι σιιτικά τεμένη, θρησκευτικές συγκεντρώσεις, στρατιωτικοί και απλοί πολίτες της επαρχίας.

Με τους απαγχονισμούς αυτούς ο αριθμός των εκτελέσεων στη χώρα ανέρχεται σε τουλάχιστον 162 από τις αρχές του 2010, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε πληροφορίες δημοσιευμένες στον τοπικό Τύπο. Το 2009 τουλάχιστον 270 άτομα απαγχονίστηκαν.



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...