sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Νεκρός ανασφάλιστος εργάτης στο υπ. Εργασίας- Καταδικάζει το περιστατικό η αντιπολίτευση



Την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στην αγορά εργασίας έδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο ο θάνατος ανασφάλιστου αλλοδαπού, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από όροφο του υπουργείου Εργασίας την ώρα που καθάριζε τα τζάμια.

Σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ο 44χρονος άνδρας εργαζόταν ανασφάλιστος, ενώ η εταιρεία που παρείχε τις υπηρεσίες καθαρισμού τον ανάγκαζε να εργάζεται παράνομα τις Κυριακής, χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο ασφάλειας, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.

Από την πλευρά της η εταιρεία επιχείρησε να παρουσιάσει τον εργαζόμενο ως υπεργολάβο, επικαλούμενη προφορική συμφωνία, χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει συμφωνητικό ανάθεσης έργου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας εξετάζει – και αφού έχουν περάσει 10 ημέρες από το ατύχημα – να αποκλείσει την εταιρεία από τους δημόσιους διαγωνισμούς για τρία χρόνια!!

Ευθύνες στο υπουργείο Εργασίας επέρριψε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε  ότι «το εργατικό ατύχημα της 19ης Δεκεμβρίου συγκλονίζει και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Δεν είναι δυνατόν ο θεματοφύλακας των κανόνων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, να αμελεί τόσο εγκληματικά τον έλεγχο στις ίδιες τις εγκαταστάσεις του».

Το γεγονός καταδικάζει με δήλωσή της και η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας: «Στην Ελλάδα το σύστημα τελικώς, δεν λειτουργεί. Σοβαρά πιστεύει η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, ότι μπορεί αξιόπιστα να μιλά για τήρηση των νόμων που προστατεύουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όταν αποτυγχάνει να ελέγξει τι συμβαίνει ακόμα και στα ίδια του τα κτίρια;»

Αντίδραση υπήρξε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το κτίριο της οδού Κοραή, ενώ το ΠΑΜΕ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι έχει παραδώσει τα πάντα στο μεγάλο κεφάλαιο και σε εργολάβους που δεν τηρούν ωράρια, συμβάσεις και μέτρα ασφάλειας.


stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...