sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Γιαλατζί» Ταλιμπάν ξεγέλασε την αφγανική κυβέρνηση, αποσπώντας μεγάλο χρηματικό ποσό

Ένας απατεώνας παρουσιάστηκε ως ανώτατο στέλεχος των Ταλιμπάν με σκοπό να διαπραγματευθεί ειρήνη με την αφγανική κυβέρνηση την οποία και εξαπάτησε αποσπώντας της μεγάλο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε, σύμφωνα με
την εφημερίδα «The New York Times» και όπως επιβεβαιώνει το BBC.
Οι Αφγανοί νόμιζαν ότι διαπραγματεύονταν με τον Μουλά Αχτάρ Μοχάμεντ Μανσούρ, όμως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων όχι μόνο δεν ήταν αυτός αλλά ενδέχεται να μην ήταν καν μέλος των Ταλιμπάν. «Του δόθηκαν πάρα πολλά χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε» δήλωσαν κυβερνητικές πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Ο άγνωστος φέρεται να ήρθε από το Πακιστάν, όπου θεωρείται και η βάση της ηγεσίας των Ταλιμπάν και εκτιμάται ότι είχε πραγματοποιήσει τρεις μυστικές και υψηλού επιπέδου συναντήσεις με Αφγανούς αξιωματούχους. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι εκτιμά ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν είναι ουσιαστικής σημασίας για τον τερματισμό του 9ετούς πολέμου στη χώρα.
Διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με μετριοπαθείς Ταλιμπάν συνεχίζονται, προκειμένου να αποποιηθούν το ρόλο τους και τη συμμετοχή τους στην αντίσταση με αντάλλαγμα αμνηστία και κίνητρα όπως επαγγελματική αποκατάσταση.
Ωστόσο ο Μουλάς Ομάρ ο ηγέτης των Ταλιμπάν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα διαπραγματευθεί με την αφγανική κυβέρνηση μόνο όταν αποχωρήσουν από τη χώρα τα ξένα στρατεύματα.



tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...