sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας πίσω από το πακέτο-βόμβα με στόχο τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη


Σε επιβεβαίωση της πληροφορίας περί αποτυπώματος του καταζητούμενου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα στον εξωτερικό φάκελο του δέματος που εξερράγη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προκάλεσε το θάνατο του αξιωματικού Γιώργου Βασιλάκη, προχώρησε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ.

«O Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν ο μεταφορέας της βόμβας με στόχο το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία σκότωσε τον αστυνομικό Γιώργο Βασιλάκη», σημείωσε, μιλώντας στην εφημερίδα "Το Βήμα", ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Η δολοφονία του αξιωματικού Γιώργου Βασιλάκη με το δέμα-βόμβα που εξερράγη στον 7ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη έχει ουσιαστικά εξιχνιαστεί! Μεταφορέας της βόμβας ήταν ο κακοποιός Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος άθελά του άφησε αποτύπωμα στον εξωτερικό φάκελο του δέματος. Βρέθηκε με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτιού του φακέλου που απέμεινε από την ισχυρή έκρηξη. Έχουμε ακόμη σαφείς ενδείξεις και πληροφορίες για τον κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού που σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και για το συνολικό σχέδιο της επίθεσης. Φοβόμαστε ότι ίσως από την ίδια ομάδα υπάρξει και άλλο χτύπημα».

Αυτό αναφέρει μιλώντας προς την εφημερίδα «Το Βήμα» ο ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο οποίος παρακολουθεί όλους τους φακέλους ενόπλων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί από τη νέα γενιά τρομοκρατών τους τελευταίους μήνες. Η δήλωσή του φαίνεται να επιβεβαιώνει σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» στις 26 Σεπτεμβρίου για την εμπλοκή γνωστού ποινικού στην αποστολή του δέματος-βόμβα. Οπως συμπληρώνει μάλιστα ο ίδιος, «είναι η πρώτη φορά στην 35χρονη ιστορία του εγχώριου αντάρτικου πόλης που υπάρχει τόσο εμφανής εμπλοκή ποινικού σε μια αιματηρή επίθεση».

Υπενθυμίζεται πως το δέμα είχε αποσταλεί στις 24 Ιουνίου στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Κολωνάκι και μεταφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χωρίς να υπάρξει έλεγχός του.

Σε κείμενο που εστάλη 15 ημέρες αργότερα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» υπάρχουν αναφορές στον τρόπο συσκευασίας και αποστολής του δέματος. Εφερε μάλιστα την υπογραφή «Θανάσης Κλάρας», το πραγματικό όνομα δηλαδή του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη οργάνωση.

Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως τους τελευταίους μήνες είχαν σειρά πληροφοριών περί στενών σχέσεων του Βασίλη Παλαιοκώστα με δύο-τρεις γνωστούς αντιεξουσιαστές και προχωρούσαν σε από κοινού ενέργειες.

"Ηταν προφανές ότι συμμετείχε στο σχέδιο επίθεσης και ανέλαβε αυτός το μεγάλο ρίσκο να μεταφέρει το φονικό δέμα. Φαίνεται, τη στιγμή της παράδοσής του, μέσα στο καλοκαίρι, απέφυγε να φορέσει γάντια για να μην κινήσει υποψίες στο ταχυδρομικό γραφείο. Εκεί πιθανολογούμε ότι έκανε έναν αδέξιο χειρισμό και ακούμπησε με το χέρι του τον φάκελο", επισήμαναν αξιωματούχοι.

Ως σήμερα πάντως ο Β. Παλαιοκώστας δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε δολοφονική επίθεση και αυτό του αναγνωριζόταν και από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
  





stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...