sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ένταση στην πλατεία Κοτζιά για ένα Κοράνι

Ένταση στην πλατεία Κοτζιά για ένα Κοράνι


Ενταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά στο δημαρχείο της Αθήνας, από μουσουλμάνους που διαμαρτύρονταν υποστηρίζοντας ότι δημοτικοί αστυνομικοί βεβήλωσαν το Κοράνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μικτά κλιμάκια ελέγχου, αποτελούμενα από δημοτικούς αστυνομικούς και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιούσαν
χθες το μεσημέρι ελέγχους στις οδούς Μενάνδρου και Γερανίου για την καταπολέμηση του παραεμπορίου.

Κάποια στιγμή Αλγερινός μικροπωλητής άρχισε να φωνάζει πως του καταστρέφουν χαρτιά στα οποία είχε γράψει αποσπάσματα από το Κοράνι, αλλά και προσευχές. Αμέσως άναψαν τα πνεύματα καθώς εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι, από το Πακιστάν, την Αλγερία και το Αφγανιστάν, κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. και του δήμου.

Ο Αλγερινός, συνοδευόμενος από εκπρόσωπο της μουσουλμανικής κοινότητας, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης, όπου ο διευθυντής του εξήγησε πως οι αστυνομικοί, αν και δεν γνώριζαν την αραβική γλώσσα και δεν μπορούσαν να ξέρουν το περιεχόμενο των εγγράφων, δεν κατέστρεψαν τίποτα και πολύ περισσότερο το Κοράνι.

Στο μεταξύ, την ίδια ώρα, περίπου 300 μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό. Οταν μάλιστα εμφανίστηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, δεν δίστασαν να επιτεθούν στους άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι οπισθοχώρησαν προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η ηρεμία επανήλθε στην πλατεία Κοτζιά όταν εμφανίστηκε ο Αλγερινός που του... είχαν βεβηλώσει το Κοράνι και εξήγησε στους συγκεντρωμένους ομόθρησκούς του πως επρόκειτο για παρεξήγηση.



madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...