sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Απαγχονίστηκε ερωμένη ποδοσφαιριστή γιατί σκότωσε την σύζυγό του!


Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκε η ερωμένη ενός ιρανού ποδοσφαιριστή κατηγορούμενη για τη δολοφονία της συζύγου του. Πρόκειται για τον Nasser Mohammadkhani, πασίγνωστο ποδοσφαιριστή και μετέπειτα προπονητής στο Ιράν, ο οποίος μάλιστα κλήθηκε να παραστεί στην διαδικασία του απαγχονισμού της πρώην αγαπημένης του.

Δικαστήριο είχε κρίνει το 2002 την Shahla Jahed ένοχη για τον θάνατο της γυναίκας του ποδοσφαιριστή, η οποία βρέθηκε μαχαιρωμένη. Την δολοφονία την είχε ομολογήσει η ίδια στις αστυνομικές αρχές, ωστόσο ο δικηγόρος της κατήγγειλε ότι αυτή η ομολογία είχε αποσπαστεί με αθέμιτα μέσα και έπειτα από βασανιστήρια. Για αυτόν τον λόγο η 40χρονη ανακάλεσε την ομολογία της, κάτι που ωστόσο δεν έκανε δεκτό του δικαστήριο που έχοντας αυτήν ως βασικό τεκμήριο, αποφάσισε την καταδίκη της σε θάνατο.

Η Shahla Jahed πέρασε τις τελευταίες στιγμές της προσευχόμενη, ξεσπώντας σε κλάματα και φωνάζοντας με όλη της την δύναμη ότι είναι αθώα την ώρα που οι δήμιοι της  περνούσαν τη θηλιά στο λαιμό. Διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η 40χρονη δεν έτυχε δίκαιης δίκης και αποκαλύπτουν ότι πριν από δύο χρόνια είχε γλιτώσει την εκτέλεση με νεότερη δικαστική απόφαση, η οποία ωστόσο άλλαξε περιέργως και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μερικούς μήνες μετά.

Η Τζαχέντ ήταν η προσωρινή σύζυγος του Μοχαμαντχανί –που βάσει του ισλαμικού νόμου ένας παντρεμένος μπορεί να έχει νυμφευθεί τέσσερις γυναίκες και να έχει όσες «προσωρινές συζύγους» θέλει ενώ αντίθετα η γυναίκα έχει το… δικαίωμα να είναι μόνο με έναν άνδρα.

Η δολοφονία της Λαλέχ Σαχαρχιζάν συνέβη την περίοδο που ο Μοχαμαντχανί βρισκόταν στη Γερμανία ως μάνατζερ της Persepolis.

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης ο πρώην ποδοσφαιριστής ήταν παρών και την καρέκλα τράβηξε ο αδερφός του θύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γυναίκα έμεινε εννέα χρόνια έγκλειστη στις φυλακές του Evin στην Τεχεράνη, ενώ έγινε το 146o άτομο που εκτελείται στο Ιράν μέσα στο 2010.




stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...