sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά στην Ευρώπη – 8 οι νεκροί στην Πολώνία - Στους 25º C στην Ελλάδα!

Τους 8 έφτασαν οι νεκροί στην Πολωνία από το κρύο. Στους -20 βαθμούς η θερμοκρασία. Προβλήματα σε εκατοντάδες πτήσεις σε Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο και Ελβετία. Ακυρώσεις και σε δρομολόγια τρένων.

Περίπου το 50% των δρομολογίων τρένων Eurostar, που συνδέουν το Παρίσι με το Λονδίνο, αλλά και
τη βρετανική πρωτεύουσα με τις Βρυξέλλες, θα ακυρωθούν σήμερα, λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Eurostar.
"Επτά δρομολόγια μετ΄επιστροφής μεταξύ Παρισιού και Βρετανίας και πέντε μεταξύ Βρυξελλών και Βρετανίας θα ακυρωθούν", δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι επιβάτες θα πρέπει να εξετάσουν τη δυνατότητα αναβολής του ταξιδιού τους.
Τα δρομολόγια που θα ακυρωθούν είναι αυτά που γίνονται νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Η Eurostar ενημέρωσε τους επιβάτες ότι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν πρέπει να παρουσιαστούν στους σταθμούς στην προβλεπόμενη ώρα και εάν δεν γίνει το δρομολόγιο θα τους παραχωρηθεί θέση στο επόμενο δρομολόγιο.

Προβλήματα στις εκτελέσεις δρομολογίων τρένων αναμένονται και στη Γαλλία. Η εταιρία SNCF ανακοινωσε ότι περίπου το 20% των δρομολογίων τρένων μεγάλης ταχύτητας μεταξύ Παρισιού και των νοτιο-ανατολικών σταθμών δεν θα εκτελεσθούν.
Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας ζήτησε από όλες τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν σήμερα, Πέμπτη, το 25% των καθορισμένων πτήσεών τους από το αεροδρόμιο του Ρουασί και το 10% των πτήσεων από το Ορλί στο Παρίσι λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων που αναμένονται.
Προβλήματα και στα αεροδρόμια της Λυόν, της Γενεύης, Ζυρίχης ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν για τα αεροδρόμια της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Γερμανία, Βέρνη. ΦΩΤΟ REUTERSΓερμανία, Βέρνη. ΦΩΤΟ REUTERS
Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα δρομολόγια των τρένων στη Βρετανία που είχαν καθυστερήσεις έως και 90 λεπτών σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια, εξαιτίας των ισχυρών χιονοπτώσεων.
Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ στο νότιο Λονδίνο έκλεισε τουλάχιστον μέχρι τις 08:00 το πρωί της Παρασκευής ενώ του Εδιμβούργου στη Σκοτία θα παραμείνει κλειστό μέχρι το μεσημέρι.

REUTERSREUTERS
Σε όλα τα υπόλοιπα βρετανικά αεροδρόμια οι πτήσεις αναβάλλονται ή καθυστερούν.
Στη Βρετανία θα παραμείνουν επ' αόριστον κλειστά τουλάχιστον 1.500 σχολεία, ενώ σύμφωνα με μελέτη οι μισοί και πλέον εργαζόμενοι φτάνουν στην εργασία τους με σημαντική καθυστέρηση έως και 2-3 ωρών λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας πολλών συγκοινωνιακών μέσων.
Υπολογίζεται ότι η μεγάλη κακοκαιρία που πλήττει τη Βρετανία θα κοστίσει στη χώρα έως 1,2 δισεκατομμύρια λίρες ημερησίως (περίπου το 20% του ΑΕΠ που παράγεται ημερησίως) επειδή ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας υπολειτουργούν ενώ θα περιοριστεί και η κίνηση ενόψει των Χριστουγέννων.
Στην Μόσχα το θερμόμετρο έδειξε χθες -23.6C και πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία από την 1η Δεκεμβρίου του 1931!


Στην Πολωνία οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από το ψύχος και τα χιόνια. Το θερμόμετρο έπεσε στους -20 βαθμούς σε αρκετές περιοχές. Οι αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις ενώ τα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Και ενώ όλα αυτά γίνονται στις γειτονικές μας χώρες στην Ελλάδα το...καλοκαίρι καλά κρατεί. Σήμερα το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές θα δείξει 25 βαθμούς Κελσίου. Και είμαστε μόλις 23 μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...