sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

''Η Ελλάδα δεν θα ξανασταθεί στα πόδια της''



Ο Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, επιτίθεται στη Μέρκελ χαρακτηρίζοντας ως ''ντροπή της καταχρεωμένης Γερμανίας το ότι αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας''.

Έντονη κριτική στην Α. Μέρκελ και την κυβέρνησή της για τις θέσεις τους στην ευρωκρίση ασκεί ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας. 
Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix ο Γκ. Γκρας λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ντροπή όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν
μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας». Πρόκειται, όπως είπε, για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την Ελλάδα. «Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».

Η Γερμανία, σύμφωνα με τον γερμανό συγγραφέα, είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά και η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό. 
«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως την επιδεικνύει η Α. Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς, όπως χαρακτηριστικά λέει. Με μια έξυπνη πολιτική, «όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπραντ, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό».


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...