sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ρεκόρ στις κλοπές ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη



Πάνω από τους μισούς ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη έχουν πέσει θύματα κλοπής, κυρίως στο κέντρο της πόλης, όπου τούς αρπάζουν τα ποδήλατα, ακόμα κι αν είναι δεμένα με χοντρές αλυσίδες και
λουκέτα!

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα που διενήργησαν οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών ποδηλάτων, καθώς, όπως διαπιστώνεται, υπάρχει ραγδαία αύξηση, που φτάνει σε ποσοστά ρεκόρ για το έτος 2010.

Συγκεκριμένα, πάνω από 80 ποδήλατα των ερωτηθέντων στην έρευνα εκλάπησαν μέσα στο 2010, τη στιγμή που τον προηγούμενο χρόνο ήταν περίπου 50.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο κατά το διάστημα 6 Ιουλίου 2010 μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2010 και απάντησαν 286 άτομα, εκ των οποίων 73% ήταν άντρες και 27% γυναίκες. Το 53% των ερωτηθέντων είναι μεταξύ 18 και 30 ετών.

Όπως παρατηρείται, οι κλέφτες «προτιμούν» τα ολοκαίνουργια ποδήλατα, αφού το 55% των ερωτηθέντων που έχουν πέσει θύματα κλοπής τουλάχιστον μία φορά, έχουν χάσει το μόλις ενός έτους ποδήλατό τους (ποσοστό 60%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ποδηλάτων που εκλάπησαν ήταν δεμένα σε κάγκελα, στα οποία συχνά καταφεύγουν οι ποδηλάτες λόγω έλλειψης ποδηλατοστασίων σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το 66% των κλοπών δεν δηλώθηκαν στην αστυνομία, παρά το γεγονός ότι οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης προσπαθούν πάντα και παροτρύνουν τα μέλη τους, που είναι πάνω από 1.000, να δηλώνουν τις κλοπές στις αρχές.

Σημαντικό δεδομένο σε περίπτωση κλοπής, προκειμένου να ταυτοποιηθεί το ποδήλατο, αποτελεί η καταγραφή του αριθμού πλαισίου, κάτι που όμως φαίνεται να αγνοούν οι ερωτηθέντες, καθώς το 72% απαντά πως δεν τον καταγράφει.

Παράλληλα, σε περίπτωση κλοπής, σημαντικό στοιχείο αποτελεί η φωτογράφιση του ποδηλάτου μαζί με τον κάτοχό του και σύμφωνα με την έρευνα, 43% των ερωτηθέντων έχουν φωτογραφίσει το ποδήλατό τους μαζί με εκείνους.

Μάλιστα, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης προτρέπουν τα μέλη τους να φωτογραφίζονται με το ποδήλατό τους, για να μπορούν και μ' αυτόν τον τρόπο να αποδείξουν την κατοχή του.

Σε ερώτηση για το αν τούς έχει προταθεί ποτέ η αγορά κλεμμένου ποδηλάτου, 93% απάντησε πως όχι και 7% δήλωσε πως τους έχει γίνει τέτοια πρόταση, κυρίως από αγνώστους σε περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...