sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

“Θηλιά” στην αγορά απ' τους φορτηγατζήδες



- Σχεδόν 10.000 κοντέινερ παραμένουν στα λιμάνια
- Άδειασαν τα ράφια από βασικά προϊόντα
- Περιμένουν “βροχή” από ακάλυπτες επιταγές οι έμποροι

Ούτε νερό δεν έχουν να δώσουν στους τουρίστες οι ξενοδόχοι της Κρήτης που μετά τη δύσκολη καλοκαιρινή σεζόν δέχονται ένα
ακόμη χτύπημα, αυτή τη φορά κάτω από τη μέση

Στη Θήβα σε εργοστάσιο που παράγει συρματόσχοινα και πλέγμα οι εργάτες... γυαλίζουν τα πατώματα αντί να δουλεύουν στις μηχανές καθώς δεν υπάρχει πρώτη ύλη.

Τεράστιο το πρόβλημα για μεγάλες αλυσίδες super market, όπως η Lidl που επί τουλάχιστον μια βδομάδα αντιμετωπίζουν τον κλεφτοπόλεμο των απεργών. Έξω από τη Θεσσαλονίκη οι αποθήκες της εταιρίας αποκλείονται από απεργούς μεταφορείς που εμποδίζουν τα φορτηγά.




Την περίοδο που οι εταιρίες που εμπορεύονται γραφική ύλη και τετράδια περιμένουν να δουλέψουν καθώς ξεκίνησε η σχολική σεζόν, μεγάλη μεγάλη αλυσίδα, προσπαθεί εδώ και ημέρες να απεγκλωβίσει απ' τον πειραιά πάνω από 50 κοντέινερ. Εκατοντάδες καταστηματάρχες που περιμένουν εμπόρευμα, κάθονται και αυτοί μετα χέρια σταυρωμένα.



Στα δυο μεγάλα λιμάνια, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή 9.900 κοντέινερ με προϊόντα δισεκατομμυρίων ευρώ μένουν ακίνητα.

Η εικόνα που κατέγραψε το newsit στα ράφια της γνωστής αλυσίδας super market αρκεί για να περιγράψει την πραγματικότητα.

Αρκεί επίσης για να καταλάβει και ο πιο αδαής ποια είναι η εικόνα σε μικρότερα καταστήματα που δεν μπορούν να βρουν ακόμη και τα βασικά προϊόντα

Άραγε αυτή την οικονομική ζημιά ποιος θα την πληρώσει; Ποιος ευθύνεται για τις πιθανές απολύσεις εργαζομένων ή στην καλύτερη για τα χαμένα μεροκάματα λόγω έλλειψης πρώτων υλών στα εργοστάσια;

Όταν αρχίσουν να “σκάνε” στην αγορά κατά χιλιάδες οι ακάλυπτες επιταγές πόσοι άνθρωποι θα βρεθούν ακόμη πιο βαθιά βυθισμένοι στην οικονομική κρίση;

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις στο newsit του προέδρου του επιμελητηρίου εμπόρων και βιοτεχνών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπακατσέλου:
“Τις επιπτώσεις από την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών στους έμπορους και βιοτέχνες θα τις δούμε σε έναν δυο μήνες καθώς τα ήδη δυσμενή οικονομικά μας θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο από τις παραγγελίες που ακυρώθηκαν. Θα έρθει η ώρα που πολλοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν πληρωμές ή να καλύψουν τις επιταγές τους”

Όλα αυτά την ώρα που ουσιαστικά κάνουν ό,τι θέλουν οι κατά τα άλλα επιταγμένοι μεταφορείς. Η κυβέρνηση εξαντλεί την ανοχή της, σπαταλώντας όμως την υπομονή μια ολόκληρης κοινωνίας που όπως δείχνουν τα παραπάνω στοιχεία ακόμη δεν έχει πάρει... το λογαριασμό αυτών των κινητοποιήσεων.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...