sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κι άλλη περίπτωση νεκρού που... ελάμβανε σύνταξη από το ΙΚΑ Καλαμάτας



Δύο περιπτώσεις νεκρών, από το 2003 ο ένας και από το 2009 ο άλλος, που όμως… ελάμβαναν επικουρική σύνταξη, ανακάλυψε το ΙΚΑ Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των συνταξιούχων από 90 ετών και άνω, ενώ διερευνάται μία ακόμα ανάλογη υπόθεση.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε ο
προϊστάμενος συντάξεων του ΙΚΑ Καλαμάτας Γ. Μασούρας, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΑ ανέφερε ότι ο ένας έπαιρνε κύρια σύνταξη από τον ΤΑΠ ΟΤΕ και ο άλλος από τη ΔΕΗ. Οι σχετικές αποκαλύψεις έγιναν από το ΙΚΑ Καλαμάτας μετά την αποστολή επιστολών σε 250 συνταξιούχους που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1920, με τις οποίες τους καλεί να παρουσιαστούν στα γραφεία των Διοικητικών Υπηρεσιών του, στην οδό Φιλελλήνων, για να διαπιστώσουν πως βρίσκονται εν ζωή.
Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παρουσία των 90χρονων στην υπηρεσία του ΙΚΑ θα πρέπει να επιδοθεί η «δήλωση ζωής» συμπληρωμένη στην οποία θα έχει επικυρωθεί το γνήσιο της υπογραφής από τα ΚΕΠ ή την Αστυνομία. Επίσης αν και αυτό είναι αδύνατον συνεργείο του ΙΚΑ θα επισκεφθεί στο σπίτι τους ανήμπορους, για να βεβαιώσουν ότι όντως βρίσκονται εν ζωή. Μέχρι στιγμής έχουν βεβαιώσει ότι ζουν 130 συνταξιούχοι, ενώ 10 ακόμη ζήτησαν να βεβαιωθεί από κατ’ οίκον επίσκεψη συνεργείου του ΙΚΑ.
best.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...