sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ιδιοκτήτης της Segway σκοτώθηκε με ένα... Segway

Κάποιοι είχαν σπεύσει να το αποθεώσουν, από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του, ως «το οικολογικό όχημα του μέλλοντος για τις
αστικές μετακινήσεις». Ωστόσο από μια παράξενη ειρωνεία της τύχης το γνωστό ηλεκτρικό δίκυκλο Segway έμελλε να πάρει τη ζωή του ίδιου του τού ιδιοκτήτη!
Ο Τζίμι Χέσελντεν, ο βρετανός επιχειρηματίας στον οποίον ανήκει η εταιρεία Segway, σκοτώθηκε το περασμένο Σάββατο σε τροχαίο, οδηγώντας ένα από τα εξελιγμένα ηλεκτρικά δίτροχα μοντέλα της εταιρείας του. Επεσε σε γκρεμό, σε εξοχή στο Βορειοδυτικό Γιόρκσιρ της Βρετανίας.
Ο 62χρονος βρετανός πολυεκατομμυριούχος ο οποίος αγόρασε τη Segway τον Δεκέμβριο του 2009, έκανε βόλτα μέσα στο κτήμα του, αλλά μάλλον από αδέξιο χειρισμό γλίστρησε και έπεσε στον παρακείμενο ποταμό Ουόρφ, από όπου και ανασύρθηκε νεκρός την Κυριακή το πρωί. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τώρα αν το ατύχημα προήλθε από ανθρώπινο λάθος ή από κατασκευα στικό ελάττωμα του νέου μοντέλου Χ2 Αdventure του δίτροχου οχήματος, έχοντας αποκλείσει οποιαδήποτε άλλη αιτία, όπως την αυτοκτονία ή τη δολοφονία. «Εχουμε αποκλείσει κάθε πιθανή ύποπτη αιτία του δυστυχήματος» τόνισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Γιόρκσιρ, επισημαίνοντας πως το δίτροχό του βρέθηκε ακριβώς δίπλα του.
Ο άτυχος 62χρονος πέθανε λίγες ημέρες αφότου είχε κάνει δωρεά 12 εκατ. ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Leeds Community Foundation που είχε ιδρύσει ο ίδιος το 2008. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του πρώην ανθρακωρύχου Χέσελντεν, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ, είχε περιέλθει στην εταιρεία του κατασκευής οπλικών συστημάτων Ηesco Βastion.
«Μπορεί να στάθηκα τυχερός στη ζωή μου και να πλούτισα,αλλά επιλέγω να ζω ακόμη στο μέρος όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα,υποστηρίζοντας την τοπική κοινότητα και όσους συντοπίτες μου δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί με εμένα» είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ο άτυχος πολυεκατομμυριούχος.
Το «προσωπικό σκούτερ» της Segway, η εφεύρεση του Αμερικανού Ντιν Κάμεν, είναι ένα δίτροχο όχημα το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2001, αξιοποιώντας την τεχνολογία της «δυναμικής σταθεροποίησης». Οταν έγερνε κανείς το σώμα του μπροστά το μηχάνημα προχωρούσε, ενώ όταν ο αναβάτης του έγερνε την πλάτη του προς τα πίσω, το μηχάνημα επιβράδυνε την ταχύτητά του ή σταματούσε. Το Segway, το οποίο λειτουργεί με τη χρήση γυροσκοπίου, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ. / ώρα και έχει αυτονομία 38 χλμ. Ως σήμερα έχουν πουληθεί, ανά τον κόσμο, πάνω από 12 εκατ. «προσωπικά σκούτερ» Segway.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...