sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αναστέλλονται οι θανατικές ποινές στις ΗΠΑ

Οι ελλείψεις μιας φαρμακευτικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται στην
διαδικασία της εκτέλεσης κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών αναγκάζει ορισμένες από τις πολιτείες των ΗΠΑ να αναστείλουν αρκετές θανατώσεις.

Οι αρχές στην Καλιφόρνια έχουν προγραμματίσει την εκτέλεση ενός καταδικασθέντος για βιασμό ενός παιδιού και δολοφονίες, αλλά διαθέτουν μια πολύ μικρή ποσότητα της εν λόγω ουσίας, της νατριούχου θειοπεντάλης [sodium thiopental], η παρτίδα της οποίας λήγει την Παρασκευή, μερικές ώρες μετά την προγραμματισμένη θανάτωση, γεγονός που επικρίνεται από ακτιβιστές οι οποίοι λένε πως οι αρχές επισπεύδουν την διαδικασία.

Η νατριούχος θειοπεντάλη αναισθητοποιεί τον θανατοποινίτη πριν εισαχθούν στο σώμα του θανατηφόρες φαρμακευτικές ουσίες.

Η εταιρία Hospira, μοναδική παραγωγός της ουσίας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι νέες παρτίδες δε θα είναι διαθέσιμες έως τα τέλη της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.
Άλλες αμερικανικές πολιτείες, όπως το Κεντάκι και η Οκλαχόμα, ήδη αναγκάστηκαν να αναστείλουν προγραμματισμένες εκτελέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, η Hospira έχει εκφράσει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το προϊόν της χρησιμοποιείται για να εκτελεστεί η εσχάτη των ποινών.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...