sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ινδία της τελευταίας στιγμής

Δεν έχει τελικά μόνο η Ελλάδα το «προνόμιο» να φέρνει εις πέρας τις υποχρεώσεις της
, ειδικά σε μεγάλα έργα και κατασκευές, την «τελευταία στιγμή». Όπως προκύπτει από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες κατά την προετοιμασία του Νέου Δελχί για τη διοργάνωση των Αγώνων Κοινοπολιτείας, την ίδια ελληνική «ασθένεια» έχει και η Ινδία.

Οι Αγώνες ξεκινούν επισήμως στις 3 Οκτωβρίου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, Μάικλ Φένελ, παραδέχθηκε σήμερα ότι χρειάζονται εντατικές εργασίες για την προετοιμασία του χωριού των αθλητών, αλλά διαβεβαίωσε τους πάντες ότι όλα θα είναι έτοιμα εγκαίρως.

Οι Αγώνες της Κοινοπολιτείας διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή των ομάδων των πρώην βρετανικών αποικιών. Το κόστος της διοργάνωσής τους θα ανέλθει στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ανάθεση της διοργάνωσης των Αγώνων στην Ινδία, την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, έγινε το 2003, όμως η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε και ξεκίνησε μόλις το 2008.

Η προετοιμασία των Αγώνων της Κοινοπολιτείας επλήγη από κατασκευαστικές καθυστερήσεις και σκάνδαλα διαφθοράς. Οι απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, σε συνδυασμό με το ξέσπασμα επιδημίας δάγκειου πυρετού, την κατάρρευση πεζογέφυρας κοντά στο στάδιο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού του Νέου Δελχί, όπου θα τελεσθούν οι Αγώνες, και οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αποστολών προκάλεσαν την καθυστέρηση της άφιξης πολλών αποστολών, αλλά και την ακύρωση της συμμετοχής πολλών αθλητών.

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερ ανέφεραν, επίσης, ότι είδαν παιδιά να εργάζονται στα εργοτάξια των χώρων που προορίζονται για τους Αγώνες, παρά το γεγονός ότι η απασχόληση ανηλίκων είναι παράνομη.πηγή:ζουγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...