sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη συναδελφισσα


ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΠΕΙ ΠΟΤΕ ΦΩΣ Ή ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Ή ΑΝΕΡΓΟ!!
Ύστερα από τη δυναμική παρέμβαση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, της Επιτροπής Ανέργων της Ένωσης , του Π.Α.ΜΕ. και της Λαϊκής Συσπείρωσης (με συμμετοχή του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Βρύσαλη και του υποψηφίου δημάρχου Μαλεβυζίου, Μιχάλη Χουστουλάκη) στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ κερδίσαμε την άμεση επανασύνδεση της παροχής ρεύματος στην άνεργη, σπουδάστρια συναδελφισσα μας.
Απαιτήσαμε να μην ξανακοπεί ποτέ η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για κανέναν άνεργο ή εργαζόμενο γιατί δεν κατάφερε να πληρώσει τους λογαριασμούς. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό και ούτε θα είναι το τελευταίο!
Η σημερινή πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΠΑΜΕ δεν αποτελεί μόνο κίνηση συμβολικού χαρακτήρα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε μαζική - λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία στην πολιτική Κυβέρνησης – ΔΝΤ- ΕΕ – κεφαλαίου που μας οδηγεί σε ακραίες μορφές φτώχειας, στην απόλυτη εξαθλίωση.
Καλούμε τους εργαζόμενους να διδαχτούν από την μακρόχρονη πείρα και τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για την επιβίωση και να καταδικάσουν με μαζικούς όρους, στους δρόμους του αγώνα και τις κάλπες, τους μονοδρόμους που επιβάλει η υπερκερδοφορια του κεφαλαίου και τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –ΛΑΟΣ- ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) που δεκαετίες τώρα ευλαβικά την υπηρετούν.
Αντλούμε δύναμη από τη δυναμική του ενιαίου ταξικού αγώνα, εργαζομένων και ανέργων. Αφήνουμε πίσω τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προσπαθούν να επιβάλλουν τη σιωπή και το συμβιβασμό εξαγγέλλοντας το τέλος των κινητοποιήσεων (ΓΣΕΕ – Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου).
Αγωνιζόμαστε για την πλήρη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Παλεύουμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων:
· 1.500 ευρώ έκτακτη επιδότηση για κάθε άνεργο.
· Πάγωμα των δανείων για τους ανέργους και τους απολυμένους, καθώς και των λογαριασμών πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ).
· Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλη την περίοδο της ανεργίας. Ως κατώτερο μισθό θεωρούμε τα 1.400 ευρώ.
· Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος.
· Μαζικές προσλήψεις σε Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία.
· Άμεση καταγραφή και επιδότηση, χωρίς όρους, των νέων που βγαίνουν στην παραγωγή.
· Δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλους.
· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν :
· Στην Πικετοφορία που διοργανώνει το Σωματείο ενάντια στις Απολύσεις και την Ανεργία την Πέμπτη 30/9, 7μμ στην Νομαρχία.
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...