sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παντρεμένοι 40άρηδες οι εθισμένοι του τζόγου



Τι και αν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι υπερχρεώμενα και η οικονομική κρίση μας έχει γονατίσει οι εθισμένοι στο τζόγο στη χώρας μας εξακολουθούν να σπαταλούν σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 1.000 ευρώ, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).
Σύμφωνα με τα στοιχεία,
τα οποία βασίζονται στους ανθρώπους που απευθύνονται στον ΚΕΘΕΑ για απεξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια, το 39% αναφέρει πως ξοδεύει 201 – 1.000 ευρώ την εβδομάδα τζογάροντας, ενώ μερικοί από αυτοί δεν διστάζουν να ξοδέψουν πολλά περισσότερα.
Τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που έρχονται ως συνέπεια του εθισμού τους είναι η διατάραξη της οικογενειακής τους ζωής, που το αναφέρει το 87,5% των ερωτηθέντων, και η οικονομική καταστροφή που αναφέρεται από το 85.9%.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι τζογαδόροι της Ελλάδας είναι άνδρες, σε ποσοστό 89%, ενώ το 71,9%  ανήκουν στην θεωρητικά πιο δημιουργική ηλικιακή ομάδα των 30 – 49 ετών.
Οι μισοί από αυτούς έχουν απολυτήριο Λυκείου, ενώ 2 στους 10 είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου. Παράλληλα, 8 στους 10 έχουν σταθερή και πλήρη απασχόληση, ενώ το 64,1% αναφέρει πως έμπλεξε με τα τυχερά παιχνίδια σε ηλικία 26-45 ετών.
Τα δε αγαπημένα τους παιχνίδια είναι το Τζόκερ και το Λόττο, που έχει ποσοστό 73.4% ενώ το 57.8 παίζει μανιωδώς στοίχημα στα πρακτορεία.
Το 42,2% από αυτούς επισκέπτονται τακτικά τα καζίνο της χώρας, με τους περισσότερους να παραδέχονται πως εκεί παίζουν πάνω από ένα παιχνίδι.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...