sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για τα νέα τέλη κυκλοφορίας


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα ισχύσουν από το 2011 και θα πληρώσουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων στα τέλη του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, οι ιδιοκτήτες τους θα
πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος, ενώ για όσα πωληθούν από την 1η Ιανουαρίου 2011 θα καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων CO2.

Από το μέτρο αυτό αναμένεται να επωφεληθούν σχεδόν 3,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες, ενώ σκοπός είναι να μην «επιβαρύνονται» τα οχήματα που δε ρυπαίνουν το περιβάλλον. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καταργείται το κριτήριο της παλαιότητας που είχε αναγκάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες να καταθέσουν τις πινακίδες, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων το κόστος των τελών ήταν μεγαλύτερο από την αξία του αυτοκινήτου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα νέα μέτρα θα την «πληρώσουν» όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και κυρίως εάν αυτά ξεπερνούν τα 2.000 κ.εκ. Για παράδειγμα, τα τέλη για οχήματα έως 1.928 κ.εκ. διαμορφώνονται στα 270 ευρώ. Για οχήματα μεγαλύτερου κυβισμού τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 600 ευρώ και φτάνουν έως και τα 1.200.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...