sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Το παζλ της μεγάλης απάτης


Ενας δικηγόρος, ο οποίος έχει χρηματίσει και τηλεοπτικός «αστέρας», μία συνάδελφός του, που λέγεται ότι στο παρελθόν είχε στενές σχέσεις με ανώτατο -τότε- αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ένας πρώην ιερωμένος, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει ανοιχτά γραμμάτια με τη Δικαιοσύνη, ένας πρώην δικαστής και νυν δικηγόρος με σύζυγο εν ενεργεία δικαστή, ένας επιχειρηματίας με δικαστικές εκκρεμότητες, που αφορούν οικονομικό έγκλημα, εφοριακοί, δικαστικοί επιμελητές, υπάλληλοι υποθηκοφυλακείου κι ένας πολιτικός μηχανικός συνθέτουν μέχρι στιγμής το παζλ των υπόπτων σε μεγάλη υπόθεση απάτης με ακίνητα την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, της έρευνας, που με άκρα μυστικότητα διενεργούσαν εδώ και μήνες οι δικαστικές αρχές, σε συνεργασία με τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χθες, η αστυνομία συνοδεία εισαγγελέων «μπούκαρε» σε σπίτια και γραφεία περίπου είκοσι εμπλεκομένων, σε Αθήνα και Πειραιά.
Τα πειστήρια που κατασχέθηκαν, ανάμεσά τους και πλαστές σφραγίδες, είναι εκατοντάδες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε κι ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών, δίπλα στα οποία υπήρχαν παρατηρήσεις σχετικά με το ήθος αλλά και τη συμπεριφορά του καθενός.
Παράλληλα, μάλιστα, με την έρευνα που γίνεται για την εξάρθρωση του εν λόγω κυκλώματος, τα μέλη του οποίου φέρεται να ιδιοποιούνταν με τη χρήση πλαστών εγγράφων οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας, ο εισαγγελέας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, μελετά και την τυχόν σύνδεσή του με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ύστερα από καταγγελίες του επιχειρηματία Ιωάν. Μπολέτση, για δράση του παραδικαστικού.
Κι αυτό γιατί στις δύο υποθέσεις, που κατ' αρχήν δεν φαίνεται να έχουν κοινό παρονομαστή, υπάρχει ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος. Κι αυτός δεν είναι άλλος από κάποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που εμφανίζονται να έχουν ρόλο και στις δύο ζοφερές αυτές ιστορίες.
Σημαντικό πειστήριο στα χέρια των δικαστικών αρχών είναι και οι χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ των εμπλεκομένων και στις δύο υποθέσεις, για τους οποίους με την έκδοση σχετικών βουλευμάτων έχει γίνει άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνομιλιών.
Σ' αυτές φέρεται να ακούγονται «σημεία και τέρατα» τόσο αναφορικά με τις κομπίνες με τα ακίνητα όσο και για την άλλη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τους ισχυρισμούς Μπολέτση (καταζητείται σε εκτέλεση ποινής), ότι εκβιαζόταν να δώσει χρήματα προκειμένου να απαλλαγεί από κατηγορία σε υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος. Και στις δύο ιστορίες, ένας εκ των ενορχηστρωτών εμφανίζεται ο πρώην ιερωμένος, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις τόσο με τη γυναίκα δικηγόρο όσο και με τον πάλαι ποτέ «τηλεαστέρα»-δικηγόρο.
Η υπόθεση με το παράνομο real estate έφτασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μηνύσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας τριών ιδιωτικών τραπεζών, με τις οποίες κατήγγειλαν την ύπαρξη κυκλώματος που με ύποπτες μεθόδους κατάφερναν τα τελευταία περίπου δύο χρόνια να μπλοκάρουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων οφειλετών τους.
Οι μηνύσεις διαβιβάστηκαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ρούσσο Παπαδάκη, ο οποίος διερευνούσε και τις καταγγελίες Μπολέτση.
Οπως φέρεται να προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας, με τους εξής τρόπους:
* Με πλαστά έγγραφα παρουσίαζαν ότι οφειλέτες που έβγαιναν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό από τις τράπεζες, χρωστούσαν μεγάλα ποσά και σε δικηγόρους του κυκλώματος, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό φαίνονταν ως πρώτοι δικαιούχοι και κατάφερναν να πάρουν το ακίνητο.
* Παρουσίαζαν επίσης πλαστά έγγραφα χρησικτησίας, με τα οποία αποκτούσαν στην κυριότητά τους ακίνητα που ανήκαν σε τρίτους. Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. *
! Στα σπίτια δύο μεγαλοδικηγόρων, στη Βούλα και στην Κηφισιά φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», να εισέβαλαν χθες το βράδυ -συνοδεία Εισαγγελέα- αστυνομικοί της δίωξης οικονομικού εγκλήματος. Η έρευνά τους αφορούσε ανεύρεση στοιχείων τα οποία να τους συνδέουν με το κύκλωμα με τα ακίνητα. Για τους δύο δικηγόρους υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής στην υπόθεση.

www.enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...