sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αποφασίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών



Απόφαση μέσω της οποίας καθορίζεται ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Σύμφωνα με την απόφαση, καθορίζεται πως κατά την προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του δικαιώματός τους, προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή δημοτικών Αρχών και ακολουθεί η αντίστοιχη για την εκλογή Περιφερειακών Αρχών.
Όσον αφορά τη διαδικασία εξαγωγής αποτελεσμάτων η απόφαση υπαγορεύει πως οι εφορευτικές επιτροπές των μονών (1ο, 3ο, 5ο κτλ) εκλογικών τμημάτων όλων των δήμων θα μεταδίδουν πρώτα τα εκλογικά αποτελέσματα για την ανάδειξη Περιφερειακών Αρχών. Αντίθετα, οι εφορευτικές επιτροπές των ζυγών εκλογικών τμημάτων (2ο, 4ο, 6ο) θα μεταδίδουν πρώτα τα αποτελέσματα για την ανάδειξη Δημοτικών Αρχών.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, στα μονά εκλογικά τμήματα θα ανοίγεται πρώτα η κάλπη που περιέχει τα ψηφοδέλτια για την ανάδειξη Περιφερειαρχών και εν συνεχεία για τους Δημάρχους. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στα ζυγά εκλογικά τμήματα. Σημειώνεται πως την ευθύνη για την εκάστοτε δεύτερη σφραγισμένη κάλπη φέρει η αντίστοιχη εφορευτική επιτροπή.
Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις θα μεταδίδουν προς το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τα αποτελέσματα μόνο υπέρ των συνδυασμών για όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειάς τους για τις εκλογές τόσο των περιφερειακών όσο και των δημοτικών αρχών κατά τη σειρά που προαναφέρθηκε.πηγή:stifora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...