sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Καθηγήτρια, 15χρονος μαθητής και “σέξι κωλαράκι”



Παντρεμένη 40χρονη καθηγήτρια φιλολογίας θώπευε 15χρονο μαθητή στα οπίσθια με εκφράσεις όπως «το κωλαράκι σου είναι το πιο σέξι». Πώς ξέσπασε το ροζ σκάνδαλο στην Κρήτη;
Η 40χρονη καθηγήτρια φιλολογίας, παντρεμένη με καθηγητή πανεπιστημίου και μητέρα τριών παιδιών, ήταν παράφορα ερωτευμένη με 15χρονο
μαθητή της για δύο τουλάχιστον χρόνια . Την σχέση τους περιγράφει με αποκαλυπτικό και σκανδαλιστικό τρόπο η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφού το πειθαρχικό της παράπτωμα για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου απασχόλησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Η όμορφη καθηγήτρια, σήμερα καθηγήτρια πανεπιστημίου της Βόρειας Ελλάδας, κατά το διάστημα των σχολικών ετών 2004-2006 δίδασκε ως φιλόλογος σε λύκειο της Κρήτης. Μέσα στη σχολική αίθουσα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, «θώπευε τα οπίσθια του ανηλίκου», λέγοντάς μπροστά σε όλους τους μαθητές ότι «το κωλαράκι του είναι το πιο σέξι σημείο του σώματός του». Κάποιες φορές μέσα στην αίθουσα φιλούσε τον 15χρονο μαθητή στο μάγουλο, ενώ συχνά δημιουργούσε σκηνές ζηλοτυπίας, φωνάζοντας στις μαθήτριές: «Δεν θέλω να κοιτάει άλλες ο Γιώργος ΜΟΥ». Αποτέλεσμα αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς ήταν να γίνει ο ανήλικος στόχος περιπαικτικών σχολίων από τους συμμαθητές.
Για το σκάδαλο καθηγήτριας-μαθητή το ΦΕΚ αναφέρει: «θωπεία στο κεφάλι ενώπιον συμμαθήτριας και ερώτηση: “Δεν είναι όμορφος ο Γιώργος ΜΟΥ;” Συνεχής αναζήτηση του παιδιού, είτε στο κινητό του, αφού κατείχε τον αριθμό, είτε και μέσω συμμαθητών, που έστελνε να τον βρουν οσάκις απουσίαζε. Συνάντηση με τον μαθητή σε καφετέρια μετά από δική της πρωτοβουλία, όπου χάριν αστεϊσμού του αναφέρει ότι θέλει να είναι η πρώτη γυναίκα που θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί του και μετά από την άρνησή του, ότι θα τον περιμένει να ενηλικιωθεί. Ενώπιον των συμμαθητών του αγκαλιάζει τον μαθητή και αφού είπε: “Ο Γιώργος, το μωρουλίνι μου” τον φιλάει στο μάγουλο. Αναφορά στην τάξη ότι το πιο σέξι σημείο του σώματος του μαθητή είναι το “κωλαράκι” του. Στον χορό της Γ’ Λυκείου χόρευε και φώναζε ενώπιον όλων: “Φέρτε μου τον Γιώργο”. Διαπραγματευόταν με μαθητές ότι αν τον φέρουν πίσω από το Λύκειο που είχε μετεγγραφεί, θα τους έβαζε 20. Η συμπεριφορά αυτή έγινε χάριν αστεϊσμού και από επιπολαιότητα, είχε όμως ως συνέπεια να εκτεθεί η εγκαλούμενη και να γίνει αντικείμενο δυσμενών σχολίων».
Αν και ο μαθητής την απέφευγε με κάθε τρόπο, η καθηγήτρια -τυφλωμένη από το ερωτικό της πάθος- επέμενε να τον πολιορκεί. Ο 15χρονος αντιστεκόταν όσο μπορούσε, αλλά η καθηγήτρια δεν το έβαζε κάτω. Ο έρωτάς της για ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι γιος της, αφού το ένα της τέκνο ήταν 17 ετών, την είχε «τυφλώσει».
Το ροζ σκάνδαλο καθηγήτριας-μαθητή σόκαρε την κοινωνία της Κρήτης. Ενώπιον του Πειθαρχικού είχε εμφανιστεί και ο σύζυγός της, επίσης καθηγητής Πανεπιστημίου, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας ότι η γυναίκα του είναι μητέρα τριών παιδιών, ενός 17χρονου και διδύμων 10 ετών, αφοσιωμένη στην οικογένειά της και την επιστήμη της.
Η καθηγήτρια καταδικάστηκε σε μια απλή έγγραφη επίπληξη, μάλλον επειδή το Πειθαρχικό την έκρινε «άνθρωπο με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο». Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, «η εν γένει συμπεριφορά της απέναντι σε καθηγητές και μαθητές μαρτυρεί άνθρωπο με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, μιας και δεν περιεστάλη η εμμονή της απέναντι στον μαθητή ούτε από αίσθηση καθήκοντος, ούτε από ντροπή, ούτε από συμμόρφωση στις υποδείξεις, εννοώντας να κάνει του κεφαλιού της και κατά το δοκούν, βρίζοντας και απειλώντας κατά περίπτωση, με επιχειρήματα του τύπου ότι έχει διδακτορικό, σύζυγο πανεπιστημιακό και πολιτικά μέσα». Σήμερα η καθηγήτρια διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Βόρειας Ελλάδας. Εκεί τουλάχιστον οι φοιτητές της είναι ενήλικες.
fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...