sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

13χρονο αγόρι αυτοκτόνησε γιατί του έλεγαν πως είναι gay...

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο και σοκ στις ΗΠΑ. Ένα 13χρονο αγοράκι έβαλε τέλος στην ζωή του γιατί οι συμμαθητές του τον έλεγαν ομοφυλόφιλο.

Η αυτοκτονία ενός 13χρονου αγοριού στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στην χώρα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το θέμα παίρνει διαστάσεις, καθώς είναι η τρίτη αυτοκτονία παιδιού για τους ίδιους λόγους μέσα σε λίγες εβδομάδες!
 
Ο λόγος για τον Seth Walsh από το Tehachapi της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι πως περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές στο σχολείο του. Οι συμμαθητές του τον πείραζαν για τη θηλυπρεπή συμπεριφορά του και κάθε μέρα στο σχολείο έμοιαζε με κόλαση. Κάποια στιγμή, το παιδί αποφάσισε να βάλει τέλος, αλλά με τον πιο τραγικό τρόπο…
 
Ο Seth προσπάθησε να κρεμαστεί από ένα δέντρο στις 19 Σεπτεμβρίου. Οι δικοί του τον βρήκαν αναίσθητο και χωρίς αναπνοή κάτω στο έδαφος. Τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και ο μικρός μπήκε σε μηχανική υποστήριξη για να ξεψυχήσει τελικά 10 ημέρες αργότερα!
 
Τραγικές φιγούρες η μητέρα του, η γιαγιά του και τα τρία του αδέρφια, ηλικίας 11, 17 και 18, που έδειξαν όμως ένα μεγαλείο ψυχής που σπάνια συναντά κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν στράφηκαν ενάντια σε κανένα, δε ζήτησαν εξηγήσεις, δεν τα έβαλαν με άλλα παιδιά. Ζήτησαν μόνο αγάπη, κατανόηση και αποδοχή στο διαφορετικό.
 
Όπως λέει η γιαγιά του: «Ηταν διαφορετικός και το ήξερε. Ηταν ένα παιδί τόσο καλό, τόσο ευγενικό, με ένα υπέροχο χαμόγελο. Αγαπούσε πολύ τη μόδα, τους φίλους του, να μιλάει στο τηλέφωνο. Ηταν πανέξυπνος και είχε πολλές καλλιτεχνικές ανησυχίες. Κανείς δεν ευθύνεται γι αυτό που έγινε. Ολοι τον απογοητεύσαμε. Δε φταίει μόνο ένα πρόσωπο». Μάλιστα η οικογένεια κάλεσε όλα τα παιδιά του σχολείου στην κηδεία και ζήτησε η τελετή να είναι όμορφη, να είναι σαν πάρτι και όχι σαν κηδεία!
 
Τα όργανα του παιδιού θα δοθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Η αστυνομία από την πλευρά της τόνισε ότι δεν μπορεί να ασκήσει διώξεις για τον θάνατο του παιδιού, καθώς το πείραγμα στο σχολείο γνωστό και ως «school bullying» δεν είναι έγκλημα. Όπως λένε οι αστυνομικοί «τα περισσότερα παιδιά από τα οποία πήραμε κατάθεση στο σχολείο ξέσπαγαν συνεχώς σε λυγμούς. Δεν περίμεναν ότι θα είχε το πείραγμα τέτοια κατάληξη»
 
Πριν λίγες ημέρες, ενα ακόμη παιδί, ο Asher Brown από το Τέξας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, ενώ νωρίτερα ένας 15χρονος από την Ιντιάνα κρεμάστηκε γιατί δεν άντεχε άλλο να τον κοροϊδεύουν στο σχολείο.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...