sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό συζήτηση οι αλλαγές σε ΑΕΙ- ΤΕΙ

Δημόσια συζήτηση και συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθούνται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οργανώνει
το υπουργείο Παιδείας στις 10:00 το πρωί στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και θα παρευρίσκονται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Μεταξύ των προτάσεων που θα θέσει επί τάπητος ο πρωθυπουργός είναι οι αλλαγές στο μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημίων με την καθιέρωση συμβουλίων διοίκησης στα οποία θα συμμετέχουν και προσωπικότητες εκτός πανεπιστημίου και περιφερειακών συμβουλίων. Επίσης θα προτείνει τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανά φοιτητή, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, τη σύνδεση των πανεπιστημίων με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις και τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου των πανεπιστημίων.

Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι ο υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας Ζοζέ Γκάγκο, ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Ανδρέας Δημητρίου και ο πρώην πρόεδρος του Dublin City University Φέρντιναντ φον Προντζούνσκι.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...