sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εργασία από το σπίτι: χρήματα μέσω internet ή απάτη;


Έυκολα χρήματα μέσω internet; Πώς να αποκτήσεις εργασία από το σπίτι, εισόδημα μέσω διαδικτύου και γρήγορο χρήμα χωρίς δουλειά; Τι κρύβεται πίσω από αγγελίες-απάτες;
Το όνειρο του μέσου εργαζόμενου είναι να βγάζει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά. Γι’ αυτό οι περισσότεροι αναζητούν έναν τρόπο να βγάλουν χρήματα μέσω internet, από την άνεση του σπιτιού τους. Και όπως πάντα, οι κερδοσκόποι βρίσκονται εκεί, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την άγνοια και την έλλειψη εμπειρίας για δικό τους οικονομικό όφελος.
Πολλές αγγελίες εργασίας παραπέμπουν σε
σελίδες που υπόσχονται δουλειά απο το σπίτι με μεγάλο μηνιαίο εισόδημα. Συνήθως, σε αυτά τα site, στην πρώτη σελίδα, φιγουράρει ένα χαμογελαστό ζευγάρι που περιγράφει πώς σιγά σιγά έφτασε να βγάζει 15 χιλιάρικα το μήνα με πιασάρικες φράσεις όπως «Βγάλτε λεφτά μέσω internet», «Αποκτήστε εισόδημα απο την άνεση του σπιτιού σας», «Θέλετε Άμεσα Χρήματα;» κλπ. Ο λόγος που πολλοί τσιμπάνε είναι επειδή κάνοντας μια αναζήτηση σε forum και συζητήσεις βρίσκουμε πολύ κόσμο που γράφει: «Παιδιά είναι αλήθεια, εγώ έχω γραφτεί και πράγματι βγάζω μερικά λεφτά κάθε μήνα!». Και είναι αρκετοί αυτοί που επιβεβαιώνουν οτι λειτουργούν οι εν λόγω επιχειρήσεις, δεν πρόκειται δηλαδή για λίγα άτομα, βαλτούς απο το site για να το προωθήσουν. Τι συμβαίνει όμως πραγματικά; Όντως βγάζουν λεφτά τα άτομα που μας προτρέπουν να συμμετάσχουμε ή έχουν κάποιο άλλο προσωπικό συμφέρον, και στην ουσία και οι ίδιοι όχι μόνο δεν βγάζουν, αλλά χρωστάνε;
Τα περισσότερα site που υπόσχονται εισόδημα μέσω internet είναι οι λεγόμενες «πυραμίδες». Κάποια μέλη όντως βγάζουν λεφτά απο την πυραμίδα, οι περισσότεροι όμως χάνουν. Ουσιαστικά πρόκειται για απάτη, ένα είδος τζόγου και πολλές απο αυτές τις σελίδες είναι παράνομες. Η ιδέα στην πυραμίδα έχει ως εξής: Κάποιος απατεώνας ξεκινάει την πυραμίδα (1ο επίπεδο). Για να μπεις στην πυραμίδα, πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό, π.χ. 500 ευρώ (2o επίπεδο) σε αυτόν που σε βάζει. Στη συνέχεια, μπορείς να φέρεις νέα μέλη στην πυραμίδα που θα σε πληρώσουν απο 500 ευρώ για να μπουν (3ο επίπεδο). Έτσι, για κάθε ένα μέλος που βάζεις, έχεις κέρδος. Φυσικά τα νέα μέλη βρίσκονται με χρέος και πρέπει και οι ίδιοι να βρουν νέα μέλη ώστε να ξεχρεώσουν και να βγάλουν λεφτά. Το παραδειγμά είναι απλουστευμένο και οι πραγματικές συναλλαγές περιλαμβάνουν ποσοστά και μηνιαίες συνδρομές. Όσοι μπαίνουν στο κόλπο πρέπει να επενδύσουν κάποια λεφτά, πολλές φορές χιλιάδες ευρώ, και για κάθε άτομο που βάζουν στην πυραμίδα παίρνουν λεφτά απο τα οποία δίνουν ένα ποσοστό σε αυτόν που στρατολόγησε τους ίδιους. Άρα αυτός που ξεκίνησε την πυραμίδα παίρνει ποσοστά από όλους όσους στρατολογούνται στα παρακάτω επίπεδα, ενώ όσοι δεν βρουν αρκετά άτομα να βάλουν στην πυραμίδα έχουν χάσει τα λεφτά τους. Το σίγουρο είναι οτι πάντα υπάρχουν χαμένοι, πολύ περισσότεροι απ’ όσους βγάζουν κάποιο κέρδος. Και φυσικά, πολύς κόσμος που πρέπει να βρει μέλη για να κάνει απόσβεση θα κάνει τα πάντα για να πείσει κι άλλους να μπουν στο κόλπο. Γι αυτό όταν βλέπουμε κόσμο στο internet να λέει «Παιδιά είναι αλήθεια, εγώ βγάζω λεφτά, μπείτε κι εσείς!», είναι πολύ πιθανό να μη βγάζει φράγκο και απλώς ψάχνει κορόιδα για να βγάλει κέρδος.
Οι εταιρείες αυτές που προσφέρουν εργασία και εύκολο εισόδημα μέσω ίντερνετ δεν παρουσιάζονται σαν πυραμίδες. Παρουσιάζονται συνήθως σαν λέσχες, σύνδεσμοι επενδυτών, ομάδες επιχειρηματιών που δείχνουν κάποια σοβαρότητα και η ένταξή παρουσιάζεται σαν «επιχειρηματική ευκαιρία». Πολλές φορές χρησιμοποιούν σαν κάλυψη την πώληση ή τη διαφήμιση προϊόντων, λέγοντας οτι θα βγάζεις λεφτά όχι μόνο απο τα προϊόντα που θα πουλάς, αλλά και απο ποσοστά. Στην πραγματικότητα τα έσοδα απο τις πωλήσεις είναι μηδαμινά, και όλο το παιχνίδι παίζεται στους «πελάτες» που πρέπει να μαζέψεις για τα ποσοστά. Στις ιστοσελίδες αυτών των δήθεν επιχειρήσεων θα δούμε πάντα υποσχέσεις για μεγάλο εισόδημα, δουλειά μέσω internet, αλλά ποτέ διευκρινήσεις για το τι ακριβώς θα κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και για τις παρόμοιες εταιρείς που μπορεί να βρει κανείς σε αγγελίες, και σε διαφημιστικά φυλλάδια, με τις οποίες όταν επικοινωνήσεις για λεπτομέρειες δεν θα σου δώσουν καμία απολύτως πληροφορία για τη δουλειά όσο και να ρωτήσεις, και θα προσπαθήσουν μόνο να κανονίσουν μια συνάντηση απο κοντά ή θα σε καλέσουν σε κάποιο «εκπαιδευτικό σεμινάριο» που διοργανώνει η εταιρεία κλπ.
Τέτοιου είδους απάτες μπορείτε να συναντήσετε με πολλές ονομασίες, όπως αεροπλανάκι, επιχείρηση οργάνωσης δικτύων καταναλωτών, επιχείρηση πολυεπίπεδου marketing, επιχείρηση δικτυακού marketing κλπ. Όλες όμως έχουν την ίδια λειτουργία, και πίσω τους κρύβεται πάντα η απάτη της πυραμίδας. Αργά η γρήγορα, τέτοια συστήματα καταρρέουν, αφού πολλοί δεν καταφέρνουν να βρουν νέα μέλη, πολλοί αποχωρούν μόλις καταλάβουν την απάτη, και έτσι οι λίγοι που πρόλαβαν να βγάλουν λεφτά έχουν βγάλει ένα κέρδος (αφού έχουν κοροϊδέψει πολύ κόσμο), ενώ όσοι δεν πρόλαβαν κλαίνε τα λεφτά τους. Η αγγλική ονομασία του συστήματος είναι Multilevel Marketing (MLM), και διδάσκεται και στο πανεπιστήμιο του Harvard. Μόλις το 1% των συμμετεχόντων σε μια πυραμίδα βγάζει κάποιο κέρδος, ενώ το 99% χάνει τα λεφτά του.
Η απάτη για εργασία στο internet έχει πολλές μορφές και συχνά πονηρούς τρόπους για να αδειάσει τις τσέπες των ανυποψίαστων χρηστών. Όταν ένας άνθρωπος λέει πως βγάζει πολλά λεφτά μέσω internet και πιέζει να μπουν κι άλλοι, σίγουρα έχει προσωπικό κέρδος και κατά 99% εις βάρος άλλων. Κανείς δεν χαρίζει λεφτά, ούτε στο internet, ούτε πουθενά.
Αυτό δεν σημαίνει οτι κάποιος δεν μπορεί να βγάλει χρήματα μέσω internet. Αντιθέτως, υπάρχει κόσμος που έχει πλουτίσει, δεν υπάρχουν όμως εύκολες λύσεις. Για να βγάλεις γρήγορα και πολλά χρήματα, θα πρέπει είτε να κάνεις κάποιας μορφής απάτη ή να εφαρμόσεις μια πολύ καλή ιδέα για site ή υπηρεσία στην οποία να μαζέψεις μεγάλο αριθμό χρηστών με συνδρομή ή να έχεις έσοδα απο διαφημίσεις και σπόνσορες ή να την αγοράσει μια μεγάλη εταιρεία. Μια άλλη λύση, είναι να ασχοληθεί κανείς με το web design, με διαφήμιση και προώθηση, hosting, και κάποιας μορφής εργασία μέσω internet. Αλλά εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Χωρίς βασικές γνώσεις και πολλές ώρες ενασχόλησης δεν πλουτίζει κανείς, δεν γίνεται να βρεις ένα πρωί δουλειά μέσω internet και να κάθεσαι αραχτός παίρνοντας εισόδημα. Οι απατεώνες που διαφημίζουν τέτοιου είδους δουλειές στοχεύουν στην απληστία και στην βλακεία των υποψήφιων θυμάτων.
fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...