sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

«Κανένα πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους ιερείς»

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς, επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας, δήλωσε πως «δεν έχει πρόβλημα» με το γεγονός ότι κάποιοι από τους επισκόπους του είναι ομοφυλόφιλοι, αρκεί να
τηρούν την αρχή της αγαμίας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τάιμς, ο Ουίλιαμς επαναλαμβάνει πως υποστήριξε τη χειροτόνηση ομοφυλοφίλων ιερέων στην Αγγλικανική Εκκλησία. Όμως επιμένει στην τήρηση της αγαμίας στους επισκόπους, εν αντιθέσει με τους ιερείς.

«Για να το θέσουμε πιο απλά, το να είναι, ή όχι ένας επίσκοπος ομοφυλόφιλος δεν είναι πρόβλημα. Εκείνο που αποτελεί πρόβλημα είναι το γεγονός πως υπάρχουν παραδοσιακοί, ιστορικοί, λόφοι που ισχύουν στην εκκλησία», τονίζει ο επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Ο Ουίλιαμς δηλώνει πως έχει «συνείδηση» του ότι το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας «αποτελεί πληγή στο αξίωμα» που κατέχει ως αρχιεπισκόπου του Καντέρμπουρι από το 2002 και τονίζει πως εάν έχει ταχθεί κατά των ενεργών ομοφυλοφιλικών σχέσεων στον κλήρο το κάνει διότι «το κόστος για την Εκκλησία είναι πολύ σημαντικό».

Ο ίδιος τονίζει πως δεν πρόκειται να εξαντλήσει τη θητεία του, που θα διαρκέσει άλλη μία δεκαετία και παραδέχθηκε πως απέσυρε την υποστήριξή του στον ομοφυλόφιλο ιερέα, Τζέφρι Τζον, για τη θέση του αρχιεπισκόπου του Ρίντινγκ.

Οι δηλώσεις του έτυχαν σκληρής υποδοχής από τους προασπιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, με τον Πίτερ Τάτσελ να επικρίνει ως «ασυνεπή» τα λεγόμενα του Ουίλιαμς: «προτού γίνει αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι είχε υποστηρίξει την ένταξη και την ισότητα των ομοφυλοφίλων στην Εκκλησία και σήμερα τους κατακρίνει», δηλώνει.

«Στα μάτια του, η ενότητα της Εκκλησίας είναι σημαντικότερη από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων», προσθέτει.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...