- Νέες βόμβες εξαπέλυσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος
- “Άχρηστο το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων”
- “Διορίζαμε επί χρόνια για πελατειακούς λόγους”
- “Αυτοί που μοχθούν είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και όχι οι δημόσιοι”
- “Άχρηστο το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων”
- “Διορίζαμε επί χρόνια για πελατειακούς λόγους”
- “Αυτοί που μοχθούν είναι οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και όχι οι δημόσιοι”
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε και πάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος κατά του δημοσίου τομέα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μega Σαββατοκύριακο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «άχρηστο» το μεγαλύτερο τμήμα των δημοσίων υπαλλήλων, έκανε λόγο για φαυλοκρατία διορισμών, μίλησε με μελανά χρώματα για τη σκοπιμότητα της μονιμότητας και περιέγραψε την ανάγκη να «αδυνατίσει το κράτος από άχρηστους φορείς».
Λίγες ημέρες μετά το «μαζί τα φάγαμε, με διορισμούς», φράση που τείνει να γίνει εμβληματική του έτους, ο κ. Πάγκαλος κλήθηκε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτές:
«Επί χρόνια διορίζαμε για πελατειακούς λόγους (...) Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπρεπε να είναι λιγότεροι από 200.000 και είναι 1 εκατομμύριο. Δύο στους τρεις είναι άχρηστοι» είπε ο κ. Πάγκαλος προσθέτοντας ότι η φράση «μαζί τα φάγαμε» σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα για: Να υπάρξουν «αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης και εξέλιξης σε όλο το Δημόσιο». Να κατανοηθεί από τους πολίτες ότι το Δημόσιο «διανέμει, καταναλώνει, αλλά δεν παράγει. «Μου μιλάνε για εργαζόμενους στο δημόσιο. Ποιους εργαζόμενους; Οι εργαζόμενοι παράγουν κάτι», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Η τεράστια πλειονότητα των πολιτών, αυτοί που μοχθούν από το πρωί ως το βράδυ και αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του έθνους είναι ο ιδιωτικός τομέας, όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε με μελανά χρώματα τη σκοπιμότητα της μονιμότητας: «Καθιερώθηκε για να εξυπηρετεί αυτούς που θέλουν να στρέφουν το κράτος εις βάρος των πολιτών», είπε και πρότεινε αποκλεισμό κομματικών ή πολιτευόμενων στελεχών από κρίσιμους τομείς του δημοσίου.
Επανέλαβε την παλιά του θέση να καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης ώστε να πάψει να αποτελεί η ψήφος αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ βουλευτών και πολιτών (με συνηθέστερη κατάληξη έναν διορισμό).
Προσπάθησε ωστόσο να αφαιρέσει από το ΠΑΣΟΚ ιστορικές ευθύνες ως προς τη διόγκωση του δημοσίου, λέγοντας: «Το 1981 το 60% των πολιτών είδε απλώς να αίρεται η απαγόρευση πρόσβασης στο δημόσιο. Υπήρχε ακόμη πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων (...) Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να είναι πάντα συνεπές με τον εαυτό του, έφερε ωστόσο το ΑΣΕΠ».
Έχω σκοπό να συνεχίσω να λέω τα αυτονόητα», παρατήρησε, ενώ χαρακτηριστικό ήταν και το ύφος της απάντησής του όταν του επισημάνθηκε ότι η πρόσφατη απογραφή έδειξε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους έναντι του ενός εκατομμυρίου που εκείνος επικαλέστηκε. «Ναι αλλά αν βάλουμε μέσα ΔΕΚΟ.. μέκο και σέκο...».
Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη:
Για τον Αντώνη Σαμαρά:
«Δεν κάνει για πρωθυπουργός. Είναι εκδικητικός και αυταρχικός και έχει επιδείξει ξανά τέτοια συμπεριφορά. Θέλει να εκδικηθεί το ΠΑΣΟΚ απειλώντας με εξεταστική για το Μνημόνιο επειδή αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής δέχεται μία επίθεση για την υπόθεση Βατοπεδίου, η οποία δεν προέρχεται ωστόσο από το ΠΑΣΟΚ».
Για τη φορολογική περαίωση:
«Δεν την παραδέχομαι ως λύση, αλλά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να φθάσει εκεί προφανώς υπολογίζοντας ότι το κόστος των ελέγχων ή της περάτωσης δια της δικαστικής οδού των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι μικρότερο από τη λύση της περαίωσης.
Για τη σχέση του με τον Γ. Ραγκούση:
«Δεν υπήρχε πεδίο αντιπαράθεσης με τον κ. Ραγκούση, αυτό εφευρέθηκε από τον Τύπο (...)Με τον κ. Ραγκούση υπάρχει σύμπτωση απόψεων. Συμφωνούμε και οι δύο να αδυνατίσει το δημόσιο, να απαλλαγεί από το περιττό βάρος επιτροπών, άχρηστων φορέων, κλπ».
newsit.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!