sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εδώ ο κόσμος καίγεται και το... Γ.Ε.Σ. "χτενίζεται"!


Παρά το γεγονός πως διανύουμε ίσως το δυσκολότερο φθινόπωρο σε οικονομικό επίπεδο μετά την μεταπολίτευση, με τους μισθούς και τις συντάξεις να ακολουθούν πορεία ελεύθερης πτώσης και τα νέα επικαιροποιημένα μέτρα μείωσης του ελλείμματος να βρίσκονται προ των πυλών, οι σπατάλες στις Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Ο Έλληνας πολίτης σφίγγει ακόμα περισσότερο το ζωνάρι βλέποντας τις τιμές στα καταναλωτικά αγαθά να διαγράφουν πορεία αντιστρόφως ανάλογη του μισθού του, η κοινωνική έκρηξη χαμογελά πονηρά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συνεχίζει το γαϊτανάκι των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αδιαφορώντας ως φαίνεται για όλα τα παραπάνω.
Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως οι Ένοπλες Δυνάμεις κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για την προετοιμασία εξαιρετικά δαπανηρής άσκησης πάνω από την Κρήτη τον Δεκέμβριο; Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγή της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας stifora.gr, τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, κατόπιν τρίμηνης προετοιμασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα προχωρήσουν τον Δεκέμβριο σε δοκιμαστική κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών «τεστάροντας» με αυτό τον τρόπο τα αντιαεροπορικά συστήματα της χώρας.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για μία εξαιρετικά δαπανηρή άσκηση, που κάθε άλλο παρά αναγκαία φαντάζει στα μάτια των πολιτών. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη εποχή, το αρμόδιο Υπουργείο δίνει εντολή να δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα που συνοδεύεται και απαιτεί πληθώρα μηδενικών και γεμάτα ταμεία. Ωστόσο, επειδή το «ταμείο είναι μείον» η απόφαση χρίζει επανεξέτασης.
Δεν είναι δυνατό να «παγώνουν» οι προσλήψεις ΕΠΟΠ και να εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να περιοριστούν τα «έξοδα» και από την άλλη πλευρά να δίνεται εντολή περάτωσης μίας πανάκριβης άσκησης! Μην ακούσουμε πως –και- αυτό προβλέπεται από το μνημόνιο γιατί θα πρόκειται για μεγαλύτερο «βλήμα» από αυτά που θα εκτοξευτούν τα Χριστούγεννα πάνω από την μεγαλόνησο.
Αλλά βέβαια, το αλισβερίσι αγοράς-πώλησης εξοπλισμών δεν καταλαβαίνει από μνημόνια. Για να αγοράσεις νέα αεροσκάφη, αντιαεροπορικά και τα συν αυτώ πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις. Εφόσον λοιπόν ο «κακός» Τούρκος φοράει προβιά αμνού, κάπου πρέπει να σπαταληθούν τα πυρομαχικά. Το κόνσεπτ είναι πανεύκολο: συγκεντρώνονται πολυάριθμοι στρατευμένοι, αεροσκάφη και αντιαεροπορικά «οπλίζουν» και τις «παίζουν» μεταξύ τους. Και ας «δακρύζει» ο φορολογούμενος βλέποντας τα πολύτιμα ευρώ του να γίνονται στάχτες… Μετά πώς να πιστέψει στο «αναγκαίο» μνημόνιο; Πώς να δεχθεί περεταίρω μείωση των αποδοχών του;
Προς γνώση και (ελπίζουμε) συμμόρφωση γιατί η παροιμιώδης αίγα δεν αρέσκεται (πλέον) στην βρώση αυγοτάραχου αξιότιμε κύριε Υπουργέ…
stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...