sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η αβάσταχτη μοναξιά του Σαρκοζί


Παγωμένη υποδοχή στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί επιφύλαξαν οι ευρωπαίοι ομόλογοι του για το θέμα των Ρομά. Ο Μπαρόζο διαπληκτίστηκε μαζί του, ενώ ο ίδιος είδε και απόειδε και διέδωσε τη ράδιο άρβυλα πως και η Μέρκελ θα προχωρήσει σε απελάσεις!
Ο γάλλος πρόεδρος δέχθηκε σφοδρές κριτικές για την πολιτική του ενάντια στους Ρομά της Γαλλίας, με την επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ Βίβιαν Ρέτιτνκ να συγκρίνει τους διωγμούς των Ρομά με τις σφαγές των Εβραίων από τους Ναζί...


Από την άλλη, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο είχε μια “έντονη” συζήτηση με τον Σαρκοζί κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, όπου ο κ. Μπάροζο θύμισε στον γάλλο πρόεδρο πως για θέματα που άπτονται μειονότητων υπάρχουν οι θεσμοί και οι ρόλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο Σαρκοζί δήλωσε πως και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να προχωρήσει σε εκκενώσεις των καταυλισμών της Γερμανίας.

Τη δήλωση αυτή έσπευσε να διαψεύσει η ίδια η Μέρκελ, αφήνοντας εκτεθειμένο τον γάλλο πρόεδρο.

"Η κ. Μέρκελ μου ανέφερε τη θέλησή της να προχωρήσει τις προσεχείς εβδομάδες στην εκκένωση των καταυλισμών, και σήμερα βλέπουμε την ηρεμία που επικρατεί στη γερμανική πολιτική ζωή" είχε πει ο κ Σαρκοζί.

“Ουδέποτε μιλήσαμε με τον κ. Σαρκοζί για καταυλισμούς Ρομά στη Γερμανία, ούτε κατά τη Σύνοδο της Κομισιόν ούτε σε συνομιλίες μας στο περιθώριο” άδειασε τον πρόεδρο η γερμανίδα καγκελάριος!

www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...