sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις μεταφορές - «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις» λένε οι αυτοκινητιστές


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, με 83 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μιλούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.
«Συνεχίζουμε δυνατά», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών φορτηγών, Γιώργος Τζωρτζάτος για να προσθέσει «Μετά το σημερινό φιάσκο και την απόφαση καρμανιόλα ενημερώνουμε την πολιτεία με τον ίδιο ρυθμό και δεν σταματάμε. Ό,τι ήταν να χάσουμε, το χάσαμε».

Οι αυτοκινητιστές θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους στη διάρκεια συνελεύσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ στα σημεία συγκέντρωσης των οχημάτων τους.
Νωρίτερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δημόσιας χρήσης προχώρησαν σε μπλόκα στις εισόδους της Αθήνας. Συγκεκριμένα στην Αθηνών - Λαμίας οι ιδιοκτήτες φορτηγών έκλεισαν και τα δύο ρεύματα για μισή ώρα, στον κόμβο Μεταμόρφωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων. Μπλόκο στήθηκε και στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στη γέφυρα Σκαραμαγκά, όπου η κίνηση των Ι.Χ. γίνεται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Κλειστή ήταν το μεσημέρι και η λεωφόρος Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, εξαιτίας μπλόκου στον Άλιμο. Η τροχαία εξέτρεπε την κυκλοφορία μέσω Αργυρούπολης.
Η ψηφοφορία
Το επίμαχο νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη κατόπιν πρότασης του ΛΑΟΣ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. πλην του Πάνου Καμμένου. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι δεν διαφωνεί με τις θέσεις του κόμματός του, αλλά έχει ενστάσεις όσον αφορά στο ενδεχόμενο να δοθούν άδειες σε μη κοινοτικά φορτηγά.
Υπέρ ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Φώτης Κουβέλης και Σοφία Σακοράφα.
Ξεχωριστή ψηφοφορία έγινε για το άρθρο 14 του νομοσχεδίου, το οποίο αφορά στη μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση της αγοράς και την άυλη αξία των αδειών. Υπερψηφίστηκε με 53 ψήφους υπέρ και 46 κατά.
Ένταση έξω από τη Βουλή

Στη χρήση χημικών κατέφυγαν δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να απομακρύνουν ιδιοκτήτες φορτηγών που διαδηλώνουν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή, την ώρα που στο Κοινοβούλιο υπερψηφίστηκε ο νόμος για τις εμπορευματικές συναλλαγές.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έριξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Αποκλεισμός του κόμβου Λαχαναγοράς στην περιφερειακή Θεσσαλονίκης

Τον κόμβο της Λαχαναγοράς προς Καλοχώρι και Περιφερειακή οδό απέκλεισαν σήμερα από τη μία μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή.
Την ίδια ώρα στα άλλα «μπλόκα» της δυτικής πλευράς της πόλης, οι αυτοκινητιστές διατηρούν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους στις άκρες των δρόμων, δίχως να εμποδίζουν την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων

Σκληραίνει η κυβέρνηση τη στάση της προς τους μεταφορείς

Αποφασισμένη να τηρήσει τον νόμο και την τάξη ώστε να υπάρξει ανεμπόδιστη κυκλοφορία προσώπων και αγαθών δηλώνει η κυβέρνηση, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για την εκτίμηση της κατάστασης με τη συμμετοχή των Γ.Ραγκούση, Δημ. Ρέππα, Χ. Τσιόκα και Θ.Πάγκαλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε ότι το νομοσχέδιο για τις μεταφορές είναι πλέον νόμος του κράτος και αποτελει θέμα των αρμοδίων υπηρεσιών να προχωρήσουν στην εφαρμογή του,. Η κυβέρνηση αναμένεται τις επόμενες ώρες να καλέσει τους μεταφορείς να συμβάλουν στην εφαρμογή του νόμου καθώς υπάρχουν στο τραπέζι του διαλόγου αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα προς όφελός τους.

1 σχόλιο:

  1. ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΟΠΑΙΔΑ, ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΔΕΝΤΡΟ ΠΑΛΙΟΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ. ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΚΡΙΣΗ, ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.ΕΓΩ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ, ΕΧΩ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ. ΑΝ ΑΠΕΡΓΗΣΩ 1 ΜΗΝΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ? ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΑΜΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ?
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ? ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΤΕ ΜΑΓΚΕΣ?
    ΤΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΙΔΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΜΗΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΙΣΩ ΡΕ ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...