sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ομερτά για να καλύψουν τον αρχισυνδικαλιστή


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για περίεργες συμφωνίες και δουλειές που έκαναν κάποιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές της ΔΕΗ εις βάρος της επιχείρησης και του δημοσίου χρήματος. Η έρευνα της τηλεοπτικής Ζούγκλας και του Κίτρινου Τύπου, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες, φέρνει στο φως παράνομες δραστηριότητες υπαλλήλων που πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τη
θέση και την ανοχή της διοίκησης.

Απόψε ξετυλίγεται το κουβάρι μιας άλλης πτυχής παράνομων πράξεων από υπαλλήλους, που έχοντας δημιουργήσει μια ιδιωτική εταιρεία, κατάφερναν να παίρνουν δουλειές της ΔΕΗ αποκομίζοντας τεράστια οφέλη. Το παζλ των αποκαλύψεων, χωρίς να έχει συμπληρωθεί ακόμα, φέρνει στο φως τις πράξεις μιας συγκεκριμένης κλίκας που κέρδισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, σε αντίθεση με τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους της επιχείρησης που ακολουθούν να δίνουν την καθημερινή μάχη για το μεροκάματο.

Στις 23.30, στον «Κίτρινο Τύπο», στο ΑLTER, προσκεκλημένος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είναι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας και αφορούν στις καταγγελίες για τον Οργανωτικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Ρίζο Ρίζο.

Την περασμένη Πέμπτη, κατά την τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή, ο κ.Φωτόπουλος επικαλέστηκε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Γενικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων, βάσει της οποίας η συνεδρίαση με τα θέματα που αφορούν στον Ρίζο Ρίζο έγινε κεκλεισμένων των θυρών αλλά και ότι δεν τίθεται θέμα μομφής στο πρόσωπο του καταγγελλόμενου συνδικαλιστή. Ωστόσο, μερικές ώρες μετά το τέλος της εκπομπής, οι συνδικαλιστές-μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία «αδειάζουν» το Νίκο Φωτόπουλο καθώς θεωρούν ότι μετά τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον Ρίζο Ρίζο, αλλά και για μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με τη χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

«Με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή (ΖΟΥΓΚΛΑ) στις 3-2-11 και αναπαράγονται σε διάφορα SITE περί δήθεν ομόφωνης στήριξης του οργανωτικού γραμματέα της ΓΕΝΟΠ, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδέποτε δώσαμε τέτοια στήριξη, αντίθετα στην συνεδρίαση του ΔΣ επαναλάβαμε αυτό που ανοιχτά με ανακοινώσεις επανειλημμένα έχουμε δηλώσει:

• Από την χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από την ΔΕΗ και τις αναφορές για την επιχειρηματική δράση συνδικαλιστικών στελεχών (Οργανωτικού γραμματέα) προκύπτει ηθικό πολιτικό και συνδικαλιστικό ζήτημα.

• Διατυπώσαμε για μια ακόμα φορά την αντίθεση μας με την χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από την ΔΕΗ.

• Ζητήσαμε ακόμα μια φορά να καταργηθεί ο Ο.Κ.Δ.Ε. (Ταξίδια, κινητή τηλεφωνία κ.λ.π). Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε διαφωνήσει για την ίδρυση του και δεν συμμετείχαμε ποτέ στην διοίκηση του.

Τέτοια φαινόμενα πάνε μαζί με την δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, για την συνολική του στάση. Να συσπειρωθούν με το ΠΑΜΕ για να παλέψουν ενάντια στην εξελισσόμενη αντεργατική λαίλαπα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
και στις συγκεντρώσεως που οργανώνει το ΠΑΜΕ».

Μετά από αυτή την ανακοίνωση, μένει να ακουστεί η απάντηση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το ποιες ήταν οι πολιτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ εκτίμησαν ότι μετά από τα αδιάσειστα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την αδιαφάνεια και την αναρχία υπό την οποία λειτουργούν ορισμένοι συνδικαλιστές και υπάλληλοι της ΔΕΗ.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...