sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δισεκατομμύρια ακρίδες απειλούν την Αυστραλία



Μια έκταση ίση με την Ισπανία καλύπτουν, κατ’ εκτίμηση, τα αυγά των ακρίδων στην Αυστραλία, που σημαίνει ότι αναμένεται να γεννηθούν δισεκατομμύρια έντομα αποτελώντας έτσι την μεγαλύτερη απειλή για τις καλλιέργειες.

«Απειλούμαστε με τη χειρότερη μάστιγα ακριδών για τα τελευταία 75 χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι. Όπως είπε ο ίδιος, μόνο στη Βικτώρια εργάζονται πάνω από 300 άτομα για την εξόντωση των εντόμων.

Αν το φαινόμενο δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και έγκαιρα, οι ζημιές στην παραγωγή αναμένεται να ανέλθουν σε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των ακρίδων ώστε οι αρχές να εκφράζουν ανησυχία ότι δισεκατομμύρια ακρίδες ενδέχεται να εισβάλουν ακόμα και στη Μελβούρνη, και να οδηγήσουν, έτσι, στην ακύρωση του Μέλμπουρν Κάπ, της μεγαλύτερης ιπποδρομιακής κούρσας του νοτίου ημισφαιρίου.

Η Βικτώρια θα διαθέσει 44 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της μάστιγας, που γίνεται με ραντίσματα και άλλα μέτρα। "Κηρύξαμε τον πόλεμο στις ακρίδες", δήλωσε ο κ. Μπράμπι.

πηγή:στη φόρα





1 σχόλιο:

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...