sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Στο κηνύγι του θησαυρού του Αλή Πασά ο "Indiana Jones"



Οι εργασίες για την ανεύρεση του θησαυρού του Αλή Πασά πρόκειται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε μια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ των Αγίων Θεοδώρων και της Θεόπετρας στο νομό Τρικάλων.
O Ελληνο-Αυστραλός "Indiana Jones" εκτιμά πως
θα εντοπίσει δεκάδες σεντούκια με χρυσά νομίσματα που χρονολογούνται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, σημειώνοντας πως ο θησαυρός αυτός είναι αρκετός να γεμίσει χρυσάφι ολόκληρη τη χώρα!
Έχει λάβει τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις για ανασκαφή από την Κτηματική Υπηρεσία για την ανεύρεση του αμύθητου θησαυρού του Αλή Πασά, που, όπως εκτιμά, βρίσκεται σε βάθος 15-20 μέτρων, σε ένα είδος τράπεζας που λειτουργούσε εκείνη την περίοδο.
Από το δήμο θα παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες για την ανεύρεση του θησαυρού. "Αν βρεθεί θησαυρός, όσος και αν είναι, ένα μεγάλο μέρος θα δοθεί στο δήμο μας", ανέφερε ο δήμαρχος Βασιλικής Βάιος Ζιάκας.

"Μας διαβεβαίωσε ότι έχει πολύ καλή πληροφόρηση, αφού έχει διαβάσει πάρα πολύ για το θέμα αυτό και έχει συμβουλευτεί επιστήμονες και ιστορικούς. Μάλιστα, αναμένεται να έρθει οργανωμένος, με ειδικά συνεργεία και κάμερες, μέσω των οποίων οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να βλέπουν ζωντανά την επιχείρηση από την αρχή μέχρι το τέλος", είχε δηλώσει παλιότερα ο δήμαρχος Βασιλικής.
www.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...