sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Τίτλοι τέλους για τον Σκαραμαγκά


Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση, την ThyssenKrupp Marine Systems και την Abu Dhabi Mar πάνω στη μεταβίβαση των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά όπως και στη ναυπήγηση δυο υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.
«Μια νέα σελίδα για το Πολεμικό Ναυτικό, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και όλο τον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα», είπε ο
Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έκανε λόγο για σκληρές και επίπονες διαπραγματεύσεις που ορισμένες φορές έφτασαν σε οριακό σημείο.

«Προσπαθήσαμε να κόψουμε έναν γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργηθεί από το 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και έθετε υπό άμεσο κίνδυνο τη μεγαλύτερη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, χιλιάδες θέσεις εργασίας, όλο το πρόγραμμα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού και πάνω από 2 δισ. ευρω που είχε καταβάλει, χωρίς χειροπιαστό αντίκρισμα, το ελληνικό δημόσιο», προσέθεσε ο υπουργός.

Επισήμανε επίσης πως δε θα γίνει καμιά καινούργια παραγγελία υποβρυχίων καθώς προτιμήθηκε να διασωθούν παραγγελίες της περασμένης δεκαετίας αντί του εκσυγχρονισμού δύο παλιών υποβρυχίων τύπου 209 που ήταν οικονομικά ασύμφορες.

Τονίστηκε δε πως μέσω των νέων συμβάσεων θα καταργηθεί ο μηχανισμός των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Νωρίτερα, η Κομισιόν ήταν θετική στην πώληση του 75% των μετοχών στην Abu Dhabi Mar με το υπόλοιπο 25% παραμένει στην ThyssenKrupp Marine Systems αφού μέσω ανακοίνωσης επισήμανε πως δε θα υπάρξουν εμπόδια στον ανταγωνισμό μέσα από αυτήν την συγχώνευση.

Από τον Μάρτιο του 2010 είχε συμφωνηθεί η μεταβίβαση του 75% των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην Abu Dhabi Mar με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...