sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πιάστηκαν οι 5 ληστές. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που ρήμαζε κοσμηματοπωλεία



Ολονύχτια γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Ηράκλειο και Χερσόνησο σηματοδότησε το θερμό τετ-α-τετ που είχαν χθες το βράδυ άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. με ομάδα ατόμων τα οποία, όπως όλα δείχνουν, αποτελούν τη διαβόητη σπείρα ληστών κοσμηματοπωλείων που έσπειρε τον τρόμο τους τελευταίους μήνες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.
Η ΕΛ.ΑΣ. κρατά κλειστά τα χαρτιά της, ωστόσο το επιστέγασμα της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, ήρθε με επεισοδιακό τρόπο και λίγα μέτρα μακριά από το κτήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Αυτόπτες μάρτυρες ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου, όπου επικράτησε για λίγο αναστάτωση, καθώς την ώρα της καταδίωξης των υπόπτων ακούστηκαν κρότοι.
Απ' ό,τι όμως μας μετέφεραν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, με ικανοποίηση κατάλαβαν από τις αντιδράσεις των αστυνομικών ότι επρόκειτο για τη σύλληψη ομάδας κακοποιών.
Άγνωστο παραμένει ακόμα αν οι κρότοι που ακούστηκαν προήλθαν από πυροβολισμούς ή κροτίδες, τις οποίες συχνά χρησιμοποιούν οι άνδρες της ΟΕΑ Κρήτης σε επιχειρήσεις υψηλού ρίσκου, είτε αν τα άτομα τα οποία κυνηγούσαν μέσα στη νύχτα οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαφύγουν πυροβολώντας. Αν στο φως της ημέρας αποδειχτεί ότι πρόκειται πραγματικά για τους ληστές των κοσμηματοπωλείων, δεν αποτελεί έκπληξη καθώς δεν έχουν διστάσει να ανοίξουν πυρ αδιακρίτως ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου αρνήθηκε κατηγορηματικά να σχολιάσει έστω την πληροφορία για τους πυροβολισμούς, προκειμένου να γίνει γνωστό αν προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος, είτε τραυματισμός.
Όπως φαίνεται, στο σημείο αυτό είχαν στήσει καρτέρι άνδρες της ΟΕΑ, οι οποίοι με το χέρι στη σκανδάλη φρουρούσαν αθέατοι ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi, το οποίο είχε κλαπεί ξημερώματα της Τετάρτης μαζί με ένα ακόμη όχημα. Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα κλάπηκαν από μάντρα στη Χερσόνησο με τη χρήση των κλειδιών τους πρόδωσε ότι οι αδίστακτοι ληστές των κοσμηματοπωλείων επρόκειτο να ξαναχτυπήσουν. Ο εντοπισμός του Audi στην περιοχή του ΠΑΓΝΗ σήμανε συναγερμό και, όπως αποδεικνύεται, ξετυλίγει για τα καλά το κουβάρι της υπόθεσης.
Οι αρχικές αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, που παρακολουθούσαν ακόμη και από τα παράθυρα του δεύτερου ορόφου του ΠΑΓΝΗ την καταδίωξη, σημειώνουν ότι είδαν τους αστυνομικούς να ψάχνουν στα χωράφια με φακούς και να συλλαμβάνουν τουλάχιστον 3 άτομα. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία όμως, τα άτομα που μεταφέρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στο αστυνομικό μέγαρο είναι πέντε.
Από την ώρα εκείνη άρχισε μια νέα φάση ερευνών με εφόδους της Αστυνομίας σε διαμερίσματα διαφόρων περιοχών, με έμφαση στο βορειοανατολικό μέτωπο.
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...