sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Πολυεθνικά κόλπα


Μέχρι και 30% ακριβότερα σε σχέση με άλλες χώρες πωλούν τα προϊόντα τους στη χώρα μας οι πολυεθνικές.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σε 40 πολυεθνικές, διαπιστώθηκε ότι αρκετές από αυτές κοστολογούν υπέρ το δέον τα προϊόντα τους με αποτέλεσμα να χτυπάει κόκκινο η τελική τιμή των προϊόντων και να χάνονται φορολογικά έσοδα.
Το περιθώριο κέρδους
δηλαδή των θυγατρικών στην Ελλάδα, εμφανίζεται να είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχα αυξημένο της μητρικής εταιρείας.
Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς ξεκινά αγώνα ελέγχων στην αγορά με μεικτά κλιμάκια που θα εντοπίζουν όσους ακολουθούν διαφορετικές τιμολογιακές πολιτικές βάζοντας φωτιά στο πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή.
Τα παραπάνω προανήγγειλε ο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης που συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους της τρόικας. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους των πολυεθνικών οι οποίοι θα κληθούν να δικαιολογήσουν τις ακριβές τιμές και εάν δεν δείξουν προθυμία να τις συγκρατήσουν, τότε υπογράμμισε ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες για τον περιορισμό των τιμών, αφού εξαντλήσει κάθε περιθώριο νομιμότητας.
Από τη πλευρά της η τρόικα εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί βαθμιαία, ενώ έκρινε ικανοποιητικούς τους ρυθμούς εξέλιξης του ΕΣΠΑ.
www.7news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...