sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Παρά την οικονομική κρίση οι Ηρακλειώτες ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό

«Η φτώχια θέλει καλοπέραση» λέει ο σοφός λαός το οποίο βέβαια στις μέρες μας με όλα αυτά που βιώνουμε η λαϊκή ρήση μεταφράζεται σε… η κρίση θέλει καλοπέραση. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται στα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Νομού Ηρακλείου που ήδη στις προσφορές που έχουν ετοιμάσει για
τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά υπάρχει μία πληρότητα της τάξεως του 80%.
Οι Ηρακλειώτες, παρά την κρίση, παρά τις άσχημες συνθήκες που βιώνουν μέσα στο πλαίσιο των περικοπών, της αύξησης των πάντων που δημιουργεί αδιέξοδα, βρίσκουν διέξοδο την απόδραση από την «πραγματικότητα» και τον εορτασμό των Χριστουγέννων μακριά από τις σκοτούρες και τις μαύρες στιγμές.
Αυτό βέβαια δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν τα ταξιδιωτικά γραφεία του νομού δεν έφτιαχναν ελκυστικά πακέτα προσφορών όπως 8ήμερο στη Σμύρνη με 295 ευρώ.
«Ο κόσμος στενάζει με όλα αυτά που έχει περάσει τους τελευταίους μήνες και φοβάται πολύ όλα αυτά που τον περιμένουν τους αμέσως επόμενους μήνες. Παρόλα αυτά, οι προσφορές που έχουν ετοιμάσει τα ταξιδιωτικά πρακτορεία του νομού είναι ελκυστικές για να μπορέσουν οι Ηρακλειώτες να ξεφύγουν από τις σκοτούρες και τα προβλήματά τους και να περάσουν ξέγνοιαστες διακοπές» αναφέρει μιλώντας σχετικά στην «Τ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Θοδωρής Μυλωνάκης, ο οποίος παράλληλα υπογραμμίζει ότι σε αυτό το γενικό πλαίσιο λιτότητας, ο Έλληνας το πρώτο πράγμα που θα κόψει θα είναι οι διακοπές του.
«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η ψυχολογική κατάσταση του Έλληνα είναι κακή σε συνδυασμό με την οικονομική του κατάσταση που είναι σε πολύ χειρότερο επίπεδο, με αποτέλεσμα για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες να κόβει πρώτα από τις διακοπές του. Γι' αυτό και όλοι έχουν ρίξει τις τιμές και για να ανέβει η ψυχολογία του Έλληνα αλλά και για να υπάρξουν χρήματα στην αγορά» επισήμανε ο κ. Μυλωνάκης.
Κίνηση
«Υπάρχει πολύ κίνηση στα ταξιδιωτικά γραφεία παρόλη την οικονομική κρίση που έχει γονατίσει τους Ηρακλειώτες. Η κίνηση όμως οφείλεται στις προσφορές που πραγματοποιούνται από τα πρακτορεία. Έχουμε χαμηλώσει αρκετά τις τιμές σε όποιες περιπτώσεις μπορούσαμε γι' αυτό και ήδη τείνουν να εξαντληθούν οι περισσότερες εκδρομές» αναφέρει η κυρία Χατζιδάκη από το Vai Travel.
Υπάρχουν τριών ειδών πακέτα, οι προσφορές, τα μεσαία και τα ακριβά. Κίνηση υπάρχει στις προσφορές και στα ακριβά πακέτα, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα μεσαία.
«Τα οικονομικά πακέτα έχουν κίνηση, καθώς με πολύ λίγα χρήματα πηγαίνεις Πράγα, Βουδαπέστη, Βαρκελώνη, Μικρά Ασία. Μάλιστα, οι μικρές προσφορές κοντεύουν ήδη να γεμίσουν. Επίσης, τα ακριβά πακέτα έχουν κίνηση, καθώς οι πελάτες που θέλουν να πάνε Κίνα, ή Νέα Υόρκη και έρχονται με αυτό το σκοπό γνωρίζουν ότι κοστίζουν με αποτέλεσμα να είναι προετοιμασμένοι. Εκεί που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα είναι στα ενδιάμεσα πακέτα της τάξεως των 700 και 1.000 ευρώ, που δεν έχουν τόση μεγάλη ζήτηση» αναφέρει από το ταξιδιωτικό γραφείο Round Travel, η Κατερίνα Αγγουράκη η οποία παράλληλα αναφέρει ότι υπάρχουν και πελάτες που ζητάνε επιπλέον έκπτωση η οποία όμως δεν είναι εφικτή. «Υπάρχει μία μερίδα πελατών που μας ζητά επιπλέον έκπτωση δεν μπορούμε όμως, καθώς τα δικά μας κέρδη για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις προσφορές είναι πολύ μικρά» υπογραμμίζει η κυρία Αγγουράκη.
Αγαπημένος προορισμός
Η Πράγα έχει ακόμα τα πρωτεία του αγαπημένου προορισμού των Ηρακλειωτών για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ήδη, 20 ημέρες πριν τις γιορτές και οι προσφορές που αναφέρονται στην Πράγα σε όλα σχεδόν τα ταξιδιωτικά γραφεία του Νομού Ηρακλείου έχουν συμπληρωθεί κατά 80%. Έχουν μείνει πολύ λίγες θέσεις με τους Ηρακλειώτες να πρέπει να τρέξουν για να προλάβουν ένα εισιτήριο για την αγαπημένη τους πόλη.
«Η Πράγα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ηρακλειωτών και κρατάει ακόμα τα σκήπτρα. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Βαρκελώνη, η Μικρά Ασία ενώ στη συνέχεια έχει ζήτηση και η Βουλγαρία, Παρίσι, Άμστερνταμ, Σάλτσμπουργκ κ.τ.λ.» ανέφερε η κυρία Χατζιδάκη.
Ηλικίες
Οι ηλικίες που μπαίνουν σ' ένα ταξιδιωτικό γραφείο για να κλείσουν μία εκδρομή για τα Χριστούγεννα είναι είτε νέοι άνθρωποι είτε άνω των 45 χρονών.
«Έχουμε τελευταία ένα μεγάλο κύμα από νέους ανθρώπους που -ως ζευγάρια- ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να δουν άλλα μέρη, είτε ηλικίας άνω των 45 και 50 ετών οι οποίοι δεν έχουν πολλές υποχρεώσεις και μπορούν να βρουν και χρόνο και κάποια χρήματα για να φύγουν εκτός Ελλάδος. Αυτοί που ζορίζονται κάπως είναι οι οικογένειες, οι οποίες έχουν παιδιά της τάξεως του Δημοτικού και είτε δεν μπορούν να τα αφήσουν σε κάποια γιαγιά ή παππού είτε αν τους πάρουν μαζί κοστίζουν κατά πολύ. Αυτοί είναι που προτιμούνε τις οδικές εκδρομές» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η κυρία Αγγουράκη.
Εσωτερικό
Οι διακοπές εσωτερικού αρχίζουν ολοένα και μειώνονται από τους Έλληνες καθώς όπως έχει διαπιστωθεί ένα ταξίδι σε κάποια γωνιά της χώρας κοστίζει περισσότερο από ένα ταξίδι στο εξωτερικό.
«Οι διακοπές στο εξωτερικό είναι φτηνότερες. Όταν κάποιο πηγαίνει Βαρκελώνη και διαπιστώνει ότι του κοστίζει λιγότερο απ' ό,τι να πάει Κέρκυρα ή Ήπειρο, τότε σίγουρα θα προτιμήσει το εξωτερικό. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που πρέπει να το δουν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία αλλά και οι αεροπορικές εταιρίες καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι γραμμές εσωτερικού δεν έχουν μειώσει τα εισιτήριά τους σε αντίθεση με τις γραμμές του εξωτερικού» ανέφερε σχετικά ο κ. Μυλωνάκης.
«Προσφορές για το εσωτερικό υπάρχουν αλλά δεν έχουν αρκετή ζήτηση, καθώς όταν μπορείς να πας στη Σμύρνη 8 ημέρες με 295 ευρώ μαζί με τους φόρους και φαγητό και βλέπεις ότι για τη Θράκη χρειάζεσαι 350 ευρώ σίγουρα θα προτιμήσεις το εξωτερικό. Από την άλλη όσοι Έλληνες κάνουν ταξίδια στο εσωτερικό γυρίζουν μετανιωμένοι λέγοντας ότι το ταξίδι τους στοίχισε χρυσάφι» συμπληρώνει η κυρία Αγγουράκη.



tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...