sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Συμβαίνει τώρα: Βροχή μολότοφ στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια!

Άγριες συμπλοκές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17:30 στην πλατεία Συντάγματος όταν απομακρύνθηκε το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία των Αριστερών οργανώσεων. Κουκουλοφόροι, αποφασισμένοι να αμαυρώσουν την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έχουν μετατρέψει την περιοχή σε "αρένα"! Πέτρες και βόμβες μολότοφ από τους νεαρούς, κρότου λάμψης και χημικά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι έκκρυθμη και η νύχτα προβλέπεται μεγάλη απόψε στην Αθήνα.
Η ίδια εικόνα και στα Προπύλαια όπου αντιεξουσιαστές έχουν δημιουργήσει οδοφράγματα και προχωρούν σε... "κλεφτοπόλεμο" με αντίπαλο τα ΜΑΤ. Οι αναρχικοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν άνω-κάτω την Αθήνα. Δεν το κατάφεραν πρωί και το μεσημέρι αλλά απ'ό,τι φαίνεται το πετυχαίνουν το απόγευμα. Ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτοι τραυματισμοί:
Τραυματισμός στην Πανεπιστημίου

Κινητικότητα γύρω από το σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Εικόνα από τα Προπύλαια 18:20

Κλεφτοπόλεμου συνέχεια και κάδοι που έχουν παραδοθεί στη φωτιά - Η ένταση μεταφέρεται σιγά-σιγά -και- στα στενά...
Η γενικευμένη ένταση ξεκίνησε περίπου στις 15:30 το μεσημέρι όταν αντιεξουσιαστές προξένησαν υλικές ζημιές σε τηλεφωνικό θάλαμο και άρχισαν να βάζουν φωτιές σε κάδους. Μέσα σε λίγα λεπτά τα Προπύλαια είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τους άνδρες των ΜΑΤ να συγκρούονται με τους νεαρούς.
Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε μία γυναίκα:
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…
 

Επίσης:
Πλήθος από πέτρες καιάλλα αντικείμενα εκσφενδόνισαν νεαροί κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που έκανε την εμφάνισή της, στις 13:00 περίπου, επί των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου-λάμψης...
Εκτιμάται πως οι νεαροί συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και εξαγριώθηκαν από την παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ. Μετά την επίθεση, τα ΜΑΤ έλαβαν εντολή να παρακολουθούν πιο διακριτικά την πορεία…
Λίγο νωρίτερα νεαροί, φορώντας κουκούλες, προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων επί της Σταδίου και στο ύψος της Παλαιάς Βουλής ενώ έσπασαν κάμερες ασφαλείας σε δύο τράπεζες στην πλατείας Κλαυθμώνος. Ένταση και παρόμοια εικόνα σημειώθηκε στα Χαυτεία, επί των Σταδίου και Αιόλου. Πολυάριθμοι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και νεράντζια σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων.



stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...