sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Εκδίδουν Visa με το Μέγα Αλέξανδρο οι Σκοπιανοί


Μπορεί να κατέστη δυνατό να αφαιρεθεί χάρτης που ανέφερε τα Σκόπια ως Μακεδονία, αλλά φαίνεται πως δεν έχουν τέλος οι προκλητικές κινήσεις των Σκοπιανών. Έτσι, η ισχυρή σκοπιανή οργάνωση «United Macedonia Diaspora» κυκλοφόρησε πιστωτική κάρτα Visa που έχει στην όψη της το Μέγα Αλέξανδρο, καλώντας τους
απανταχού Σκοπιανούς να την προμηθευτούν.

Η οργάνωση, που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είχε επιχειρήσει και το 2008 να κυκλοφορήσει πιστωτική κάρτα με τον 16άκτινο Ήλιο της Βεργίνας. Ωστόσο, προχώρησε στην απόσυρσή της ύστερα από αντιδράσεις της ελληνικής ομογένειας και την παρέμβαση Αμερικανών βουλευτών.
«Τα έσοδα από την κάρτα Visa θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των δράσεων της οργάνωσης, που στοχεύουν στην «προώθηση της ενότητας του «μακεδονικού» λαού στα Σκόπια και τις γειτονικές χώρες» αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «UMD».
Η «United Macedonia Diaspora», που ιδρύθηκε το 2004, είναι μία από τις πιο ισχυρές σκοπιανές οργανώσεις του εξωτερικού. Η οργάνωση κάνει ευθέως λόγο για ύπαρξη πολυάριθμης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και για μεγάλη «Μακεδονία» που φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και τη Χαλκιδική.
Το τελευταίο διάστημα η οργάνωση, μαζί με την αντίστοιχη «Macedonian Human Rights Movement International» που εδρεύει στον Καναδά, έχουν ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία, κατά της αλλαγής της ονομασίας των Σκοπίων, ζητώντας από τα Σκόπια να αποσυρθούν από τις συνομιλίες με την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΟΗΕ για εξεύρεση λύσης.
Από την άλλη πλευρά, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και άλλες ελληνικές ομογενειακές οργανώσεις, αντιδρώντας στη διεθνή κινητοποίηση των Σκοπιανών του εξωτερικού, έχουν ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών μέσω διαδικτύου, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να μη συναινέσει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.
«Πείτε Όχι στη σύνθετη ονομασία. Ανατρέψτε τα δεδομένα. Δεν είναι δικό μας το πρόβλημα αλλά της πΓΔΜ. Δε χρειαζόμαστε εμείς "διμερή" λύση, αλλά αυτοί. Όσες χώρες στον κόσμο κι αν τους αναγνωρίσουν, η Ελλάδα έχει την τελευταία λέξη. Σας απευθύνουμε έκκληση: Μην ξεπουλήσετε το όνομα μας.
Ποιός είναι αυτός που έχει το δικαίωμα, Έλληνας ή όχι, να στερήσει σε εμάς τους Μακεδόνες, το δικαίωμα μας στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και να παραχωρήσει την ταυτότητα μας σε ένα νεοσύστατο Σλαβικό έθνος; … Κοινή λογική. Θα διαπραγματευόταν ποτέ κάποια άλλη χώρα την εθνική της κληρονομιά; Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και αδιαπραγμάτευτη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση (www.macedoniaontheweb.eu) .
Τα προβλήματα βέβαια δεν σταματούν εκεί, καθώς Σκοπιανοί των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής συμμετέχουν σε πορείες και εκδηλώσεις Τούρκων και Τουρκοκυπρίων κατά της Ελλάδας και της Κύπρου ως αντίδραση στις κινητοποιήσεις της ομογένειας για τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της μεγαλονήσου.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...