sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Έσωσε μια κολυμβήτρια τραβώντας το πόδι της από το στόμα καρχαρία


Το χάρο με τα μάτια της είδε μια τουρίστρια στην Αυστραλία όταν κυριολεκτικά κατάφερε να σωθεί την τελευταία στιγμή από τα σαγόνια λευκού καρχαρία, όταν τουρίστας, που είδε το συμβάν, επενέβη και τράβηξε το αρπακτικό από την ουρά, απελευθερώνοντας το πόδι της.

Η 19χρονη Elyse Frankcom είχε πάει ως οδηγός ομάδας κολυμβητών για κολύμπι με δελφίνια, περίπου 50 χλμ βόρεια του Perth, στην Αυστραλία, όταν για άγνωστο λόγο απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους.

Αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί την επίθεση ενός μεγάλου λευκού καρχαρία, που την άρπαξε από το μηρό.

Τη στιγμή εκείνη όμως, ένας άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά, εμφανίστηκε σαν “από μηχανής θεός” και έπιασε τον καρχαρία από την ουρά, απομακρύνοντάς τον από την κοπέλα, την οποία τράβηξε κοντά του και την ανέβασε σε σκάφος.

Η Frankcom μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση.

Τυχερή μέσα στην ατυχία της, η 19χρονη νοσηλεύεται ακόμη σε σταθερή ευτυχώς κατάσταση.

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή, περίπου 40 ναυτικά μίλια από το Πορ Κένεντι, ο αλιέας Μπράϊαν Γκεστ είχε σκοτωθεί, το 2008, από έναν καρχαρία μήκους όμως πέντε μέτρων.

Επίσης, κοντά στον ποταμό Μάργκαρετ που εκβάλλει στη δυτική Αυστραλία, προ τριμήνου ο 'σέρφερ' Νίκολας Εντουαρντς αιμορράγησε μέχρι θανάτου, πληγωμένος από δαγκώματα καρχαρία, που εξουδετέρωσε τον νεαρό, ενώ αυτός έκανε 'σέρφινγκ'.




stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...