sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ξαναδίνουμε ζωή στην Πάρνηθα!















Όταν το 2007 κατακάηκε το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας θρηνήσαμε για την απώλεια ενός μοναδικού οικοσυστήματος και του μεγαλύτερου θύλακα οξυγόνου της Αττικής… Από την πρώτη όμως στιγμή δεν περιοριστήκαμε στο πένθος. Αντιδράσαμε άμεσα, διατηρώντας τη βεβαιότητα ότι με την κατάλληλη φροντίδα και επιστημονική μέριμνα, η Πάρνηθα μπορούσε να
αναγεννηθεί.
Την Πάρνηθα δεν την εγκαταλείψαμε ποτέ και τώρα που η αναγέννηση έχει ήδη ξεκινήσει, το WWF Ελλάς βρίσκεται και πάλι εκεί. Ο Φορέας Διαχείρισης και το Δασαρχείο Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, η Δ/νση Αναδασώσεων Αττικής, ο ΣΚΑΙ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το WWF Ελλάς διοργανώνουν ένα πρότυπο πρόγραμμα εθελοντικών αναδασωτικών εργασιών στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.
Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν τη φιλόδοξη προσπάθεια είναι το 11880 και το vrisko.gr που έχει δημιουργήσει όλη την τεχνική υποδομή για την οργάνωση των αναδασώσεων.
Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο και φιλόδοξο πρόγραμμα αναδασώσεων, το οποίο περιλαμβάνει ειδική εκπαίδευση των εθελοντών είτε διαδικτυακά είτε στις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης. Οι ενδιαφερόμενοι λοιπόν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω του ειδικού δικτυακού τόπου και κατόπιν να λάβουν μέρος στις αναδασωτικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 Νοεμβρίου κάθε Σάββατο και Κυριακή (εκτός από τις ημέρες των εορτών) και μέχρι τον Μάρτιο του 2011.
Ας προσφέρουμε λοιπόν στην Πάρνηθα αυτά που της οφείλουμε, αποκομίζοντας παράλληλα πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...