sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Επιμένει η Γερμανία για μία θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Διεκδικεί μόνιμη έδρα

 
Η Γερμανία υπενθύμισε την Κυριακή το αίτημα της για μια μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την πρόσφατη υποστήριξη που προσέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις υποψηφιότητες της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

«Η Γερμανία είναι επίσης έτοιμη να αναλάβει περισσότερες ευθύνες» υπογραμμίζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε, σε ανακοίνωσή του, στην οποία χαιρετίζει τις δηλώσεις των ΗΠΑ για την Ινδία και την Ιαπωνία.

«Ελπίζω ότι οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα λάβουν μια νέα ώθηση με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα για την Ινδία και την Ιαπωνία» εκτιμά ο Βεστερβέλε. Η Γερμανία, η οποία εξελέγη, στα μέσα Οκτωβρίου, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, διεκδικεί εδώ και πολύ καιρό μία μόνιμη έδρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων του ΟΗΕ, αποτελείται από 15 μέλη, από τα οποία τα πέντε είναι μόνιμα, με δικαίωμα άσκησης βέτο: οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γαλλία, η Ρωσία και η Βρετανία.
 
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...