sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010


Iσως να μην το περιμένατε ποτέ αλλά η Lotus ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Παρίσι ένα κόμπακτ μοντέλο με αστικές διαστάσεις που θα αποτελέσει το μικρότερο στην ιστορία της φίρμας αλλά και τον βασικό αντίπαλο του ΜΙΝΙ. Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί αφού το Global Small Car, όπως το αποκαλεί για την ώρα η Lotus, είναι υβριδικό και βασίζεται στο πρωτότυπο Proton EMAS που είχαμε δει τον περασμένο Μάρτιο στην έκθεση της Γενεύης.


Πιθανότατα το μικρό Lotus να χρησιμοποιεί την ίδια υβριδική διάταξη που είχαμε δει και στο Proton EMAS όπου οι μπαταρίες επαναφορτίζονται αποκλειστικά από ένα τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,2 lt που αποδίδει 50 PS. Ουσιαστικά ο κινητήρας λειτουργεί σαν γεννήτρια (όπως στο Chevrolet Volt) και το Global Small Car κινείται αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητο.

Στο Παρίσι η βρετανική εταιρία αναμένεται να παρουσιάσει συνολικά πέντε πρωτότυπο μοντέλα στα οποία θα περιλαμβάνεται η νέα Esprit, δύο μπροστομήχανα GT και ένα υβριδικό hatchback Μέχρι σήμερα η Lotus πουλά περίπου 2.000 αυτοκίνητα το χρόνο και με την έλευση νέων μοντέλων από το επόμενο έτος οι άνθρωποι της εταιρίας εκτιμούν πως οι πωλήσεις του θα αυξηθούν στις 8.000 ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...