sigatalaxana.blogspot.com

sigatalaxana@gmail.com

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Παπαρήγα: Ψήφος κατά του μνημονίου


Οι εκλογές του Νοεμβρίου για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι ισοδύναμες με τις βουλευτικές κι έχουν μεγάλη σημασία, διότι είναι οι πρώτες εκλογές μετά το μνημόνιο.
Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην 75η ΔΕΘ.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους να «συντρίψουν» στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Για τον δεύτερο γύρο πρότεινε να ψηφίσουν «λευκό» και «άκυρο», στις περιπτώσεις που δεν θα είναι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Χαρακτήρισε «παραπλανητικό, ψευδή και επικίνδυνο» τον διαχωρισμό των κομμάτων και των συνδυασμών σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς.

Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έχει εξαπολύσει την πιο βάρβαρη επίθεση εις βάρος των εργαζομένων και «είναι ικανή να πατήσει επί πτωμάτων». Ακόμα κι αν οι διαδικασίες του μνημονίου λήξουν το 2013, οι επιπτώσεις θα συνεχιστούν για αρκετά χρόνια και μετατίθενται για μετά το 2015 οι προβλέψεις, ότι το ΑΕΠ θα φτάσει σε επίπεδο πριν από την κρίση.

Για τη ΝΔ τόνισε ότι δεν ψήφισε το μνημόνιο, αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τα μέτρα και δεν λέει ότι θα τα καταργήσει, αν έρθει στην εξουσία.
Κατηγόρησε τον ΛΑΟΣ ότι είναι «δεκανίκι» του συστήματος και κάνει αντικομμουνισμό με «αντιπαροχή».

Για τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υιοθετούν φαινομενικά ρηξικέλευθη θέση, όπως είναι η ανατροπή του μνημονίου, αλλά ουσιαστικά συσκοτίζουν την πραγματική αιτία που οδηγεί στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων και «δηλητηριάζουν» τον ριζοσπαστισμό του ελληνικού λαού. Χαρακτήρισε «αστεία» αυτά που λέει ο Αλέκος Αλαβάνος περί αναδιάρθρωσης του χρέους.
«Ο αγώνας σήμερα πρέπει να κατευθύνεται στην αναγκαιότητα ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, να βλέπει κάθε μικρή ή μεγάλη αναμέτρηση με αυτή την προοπτική» είπε η κα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Ο λαός δεν είναι όχλος, ούτε μάζα που παραπαίει, ούτε χυλός. Είναι αυτός που θα φέρει τη μεγάλη ανατροπή».

Η κα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι υπάρχουν «στημένα» διπλά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με δήθεν «αντάρτες», που αποδεικνύονται «βασιλικότεροι του βασιλέως» κι αυτό το κάνουν, γιατί φοβούνται την αποσκίρτηση ψηφοφόρων τους.
Ανέφερε ως παραδείγματα τις υποψηφιότητες του Γιάννη Δημαρά και του Αλέξη Μητρόπουλου.
Αιχμές για τις θέσεις που υποστηρίζουν και τον τρόπο που παρουσιάζουν τις υποψηφιότητές τους άφησε εναντίον των Παναγιώτη Ψωμιάδη, Κώστα Γκουλέκα και Γιάννη Μπουτάρη.

Η γ।γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε το Υπουργείο Υγείας ότι εμπαίζει τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Ζήτησε να λυθεί άμεσα το θέμα της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία και υπογράμμισε ότι είναι πρόκληση να γίνεται συζήτηση για χτύπημα της φοροδιαφυγής, όταν θεσπίζονται επίσημες φοροαπαλλαγές.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το μήνυμά σας. Όλες οι γνώμες είναι σεβαστές και πρέπει να ακούγονται!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...